ms.detector.media
Юлія Поліковська
17.03.2023 10:00
Велика Британія заборонила державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах
Велика Британія заборонила державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах
Забороні передувала оперативна перевірка Національного центру кібербезпеки.

У Великій Британії міністрам та іншим державним службовцям заборонили використовувати китайський додаток TikTok на робочих телефонах. Про це повідомило ВВС.

Міністр Кабінету міністрів Олівер Дауден заявив депутатам, що додаток негайно заборонено з міркувань безпеки.

«Безпека конфіденційної урядової інформації має бути на першому місці. Використання інших додатків для отримання даних буде постійно перевірятися», — заявив міністр Кабміну Великої Британії Олівер Дауден.

Він назвав це «попереджувальним», але «розсудливим» кроком після перевірки, здійсненої Національним центром кібербезпеки.

Заборона має на меті захистити конфіденційні дані на урядових пристроях, а також запобігти таким речам, як збір даних про місцезнаходження. Заборона не поширюється на особисті телефони держслужбовців.

Передбачили також винятки для використання TikTok для правоохоронних органів та тих, хто працює над проєктами, пов'язаними з протидією онлайн-злочинності. Проте кожен конкретний випадок розглядатимуть окремо.

Містер Доуден також повідомив депутатам, що він не буде радити громадськості не використовувати TikTok, але вони завжди повинні «розглядати політику даних кожної соціальної медіа-платформи перед тим, як їх завантажувати та використовувати».

Він звернув увагу на те, що TikTok вимагає від користувачів дозволу програмі на доступ до даних, що зберігаються на пристрої, які потім збираються та зберігаються компанією. Надання таких дозволів надає компанії доступ до низки даних на пристрої, включаючи контакти, вміст користувача та дані геолокації.

Нагадаємо, 28 лютого Європейський парламент заборонив співробіникам використовувати застосунок TikTok на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів.

Крім того, заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки й Європейська комісія та Рада ЄС.

Заборону на використання застосунку TikTok на всіх державних пристроях прийняла Канада.

У США держслужбовці мають до кінця березня видалити китайський застосунок із державних пристроїв.

Фото: Solen Feyissa / Flickr

ms.detector.media