ms.detector.media
Валерія Буняк
25.02.2023 12:00
Reuters: Канадські регулятори розпочали спільне розслідування щодо конфіденційності інформації у TikTok
Reuters: Канадські регулятори розпочали спільне розслідування щодо конфіденційності інформації у TikTok
Західні уряди дедалі більше стурбовані через збір китайською платформою особистої інформації її користувачів. Країни припускають, що Китай може використовувати додаток для просування власних інтересів.

Канада ініціювала спільне федеральне та провінційне розслідування щодо китайського додатка TikTok. У країні занепокоєні через збір та використання платформою персональних даних користувачів. Про це написало видання Reuters.

У заяві офісу комісара зазначили, що Федеральний регулятор конфіденційності, а також відповідні органи провінцій у Квебеку, Британській Колумбії та Альберті перевірять, чи відповідає практика TikTok канадським законам про конфіденційність. Вони планують дізнатися, «чи була отримана дійсна та значуща згода на збір, використання та розкриття особистої інформації».

Натомість представник застосунку сказав, що конфіденційність і безпека користувачів «завжди є головним пріоритетом». За його словами, розслідування лише дасть можливість показати, як компанія захищає конфіденційність канадців.

Як відомо, TikTok належить китайській компанії ByteDance Ltd. Західні уряди дедалі більше стурбовані свідченнями того, що китайські технологічні компанії допомагають Комуністичній партії та її спецслужбам збирати величезні обсяги даних по всьому світу — з особливим акцентом на важливих політичних і безпекових об'єктах.

Нещодавно Європейська комісія заборонила своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки. 

Також раніше Politico повідомляло, що державним службовцям у Нідерландах радять не користуватися китайським застосунком TikТok, поки компанія не внесе зміни у свою політику щодо захисту даних.

Окрім цього, Сенат та Палата представників США теж офіційно заборонили використовувати TikTok на всіх робочих телефонах держслужбовців та інших офіційних пристроях. 

У грудні минулого року MediaSapiens повідомляв про те, що в TikTok визнали, що їхні співробітники незаконно отримали дані кількох користувачів, зокрема двох журналісток.  

З'ясувалося, що доступ до особистої інформації мали четверо працівників компанії. Двоє з них працювали в Китаї, двоє — у США. Пізніше материнська компанія ByteDance заявила про те, що вже звільнила цих співробітників.

Фото: Рexels

ms.detector.media