ms.detector.media
Марина Баранівська
02.02.2023 16:09
Meta могла витратити по 88 тисяч доларів на людину, звільняючи понад 11 000 працівників у листопаді 2022 року — Insider
Meta могла витратити по 88 тисяч доларів на людину, звільняючи понад 11 000 працівників у листопаді 2022 року — Insider
Минулого року компанія витратила на вихідну допомогу співробітникам, яких звільнила, 975 мільйонів доларів.

Масштабні звільнення у Meta, які відбулись у листопаді 2022 року, могли обійтись компанії дорого, пише Insider.

Нинішній керівник відділу новин Yahoo Finance Майлз Удланд, який раніше працював кореспондентом у Insider , у своєму твіттер-акаунті опублікував результати своїх підрахунків витрат Meta у зв’язку зі звільненням близько 13% працівників. На думку Удланда, Meta виклала приблизно 88 тисяч доларів на кожну людину, яку звільнила. Така сума виходить в результаті нескладного обрахунку, якщо поділити 975 мільйонів доларів, які компанія витратила на вихідну допомогу співробітникам, на 11 тисяч (приблизна кількість скорочених).

Цей розрахунок згодом підтвердив Деніел Айвз, керівний директор і старший аналітик інвестиційної компанії Wedbush Securities. 

Витрати на скорочення співробітників викликають занепокоєння, надто якщо врахувати, що Meta готується до нового раунду звільнень цього року, зазначає Insider. 

Раніше «Media Sapiens» писав, що Meta має намір після двох років блокування відновити облікові записи колишнього президента США Дональда Трампа у соцмережах Facebook та Instagram. Також ми повідомляли, що Комісія із захисту даних Ірландії оштрафувала Meta на 390 млн євро за порушення правил конфіденційності користувачів фейсбуку та інстаграму.

Фото: Anthony Quintano / Flickr

ms.detector.media