ms.detector.media
27.12.2022 08:49
Твіттер відновив функцію запобігання самогубствам
Твіттер відновив функцію запобігання самогубствам
Функцію #ThereIsHelp тимчасово скасували 23 грудня. Користувачі соцмережі розкритикували такий крок.

У соціальній мережі «Твіттер» відновили функцію, яка рекламує гарячі лінії запобігання самогубствам та інші ресурси безпеки для користувачів, які шукають певний вміст. Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, 23 грудня цю функцію видалили за наказом Ілона Маска.

Після публікації цієї історії керівник відділу довіри та безпеки компанії Елла Ірвін підтвердила видалення та назвала його тимчасовим.

«Твіттер виправляв релевантність, оптимізував розмір підказок для повідомлень і корегував застарілі підказки. Ми знаємо, що ці банери корисні, і ми не мали наміру прибирати їх назавжди», — повідомила Ірвін в листі Reuters.

Приблизно через 15 годин після першого повідомлення Маск, який спочатку не відповів на запити про коментарі, написав у твіттері: «Неправда, вона все ще є». У відповідь на критику користувачів соцмережі він також затвітив повідомлення: «Твіттер не запобігає самогубству».

Функція #ThereIsHelp розміщує банер у верхній частині результатів пошуку для певних тем. У ньому є контакти доступних у багатьох країнах організацій підтримки, повʼязаних із психічним здоровʼям, ВІЛ, вакцинами, сексуальною експлуатацією дітей, COVID-19, свободою слова.

До суботи банер в багатьох країнах повернувся до пошукових запитів про самогубство та домашнє насильство.

Нагадаємо, Ілон Маск придбав твіттер на початку жовтня. Відразу розпочав серію радикальних змін в компанії. Зокрема, звільнив топменеджмент і правління, а також приблизно половину працівників.

Особливу увагу користувачів привернула ідея Маска продавати сині галочки верифікації. Також соцмережа відмовилася від політики протидії дезінформації щодо COVID-19.

У Євросоюзі стурбовані політикою твіттера під керівництвом Маска. ЄС пригрозив йому, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території Євросоюзу у разі недотримання правил модерації контенту. Президентка Європарламенту Роберта Мецола 19 грудня запросила Маска прибути до Брюсселя для «відвертого публічного обміну думками» із законодавцями.

15 грудня твіттер заблокував профілі кількох журналістів, які працюють у провідних американських медіа. Це відбулося наступного дня після того, як Маск оголосив, що в соцмережі більше не можна буде розміщувати інформацію про поточне місце перебування людей. 17 грудня Маск повідомив, що акаунти журналістів відновлять.

19 грудня Ілон Маск запустив у твіттері опитування, чи варто йому піти з посади керівника компанії. Більшість користувачів проголосували «так». 

21 грудня він повідомив, що залишить посаду гендиректора компанії, щойно знайде відповідну заміну, і керуватиме надалі технічним блоком соцмережі.

Фото: Pixabay

ms.detector.media