ms.detector.media
20.12.2022 10:21
Маска запросили дати свідчення в Європарламенті
Маска запросили дати свідчення в Європарламенті
У Європі занепокоєні низкою хаотичних і суперечливих рішень власника твіттера.

Президентка Європарламенту Роберта Мецола 19 грудня запросила власника компанії Twitter Ілона Маска прибути до Брюсселя для «відвертого публічного обміну думками» із законодавцями. Про це повідомляє Politico.

«Твіттер відіграє центральну роль у демократичному житті Європейського Союзу й забезпечує можливість для громадянського дискурсу. Твіттер не повинен мимоволі стати каталізатором мови ненависті, втручання у вибори та дезінформації», — написала Мецола у листі.

У Європі занепокоєні низкою хаотичних і суперечливих рішень Маска, зокрема масовими звільненнями, відстороненням журналістів та зміною в правилах сомережі, пише Politico.

Поки невідомо, чи прийме Маск запрошення.

Нагадаємо, 19 грудня Ілон Маск запустив у твіттері опитування, чи варто йому піти з посади керівника компанії. Більшість користувачів проголосували «так».

15 грудня твіттер заблокував профілі кількох журналістів, які працюють у провідних американських медіа. Це відбулося наступного дня після того, як Маск оголосив, що в соцмережі більше не можна буде розміщувати інформацію про поточне місце перебування людей. 17 грудня Маск повідомив, що акаунти журналістів відновлять.

Ілон Маск придбав твіттер на початку жовтня. Відразу розпочав серію радикальних змін в компанії. Зокрема, звільнив топменеджмент і правління, а також приблизно половину працівників.

Особливу увагу користувачів привернула ідея Маска продавати сині галочки верифікації за $8 на місяць. Також соцмережа відмовилася від політики протидії дезінформації щодо COVID-19.

У Євросоюзі стурбовані політикою Twitter під керівництвом Маска. ЄС пригрозив йому, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території Євросоюзу у разі недотримання правил модерації контенту.

У Фінляндії влада планує відмовитися від соцмережі «Твіттер». Поліція, рятувальні служби та міністерства країни використовують її для інформування громадян. Однак після того, як компанію придбав Ілон Маск, влада шукає альтернативний канал зв'язку.

Фото: ABC News

ms.detector.media