ms.detector.media
MediaSapiens
05.05.2022 16:47
Держспецзв'язку: Кінцева мета російських хакерів – доступ до державних реєстрів України
Держспецзв'язку: Кінцева мета російських хакерів – доступ до державних реєстрів України
Через це українцям треба ретельно дотримуватись правил кібергігієни, використовувати складні паролі та засоби автентифікації.

Голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь повідомив, що російські хакери постійно намагаються отримати інформацію про персональні дані українців та доступ до їхніх облікових записів.

«Кінцева мета російських хакерів – доступ до державних реєстрів та всієї інформаційної інфраструктури країни. Зокрема вони намагаються її досягти через приватні застосунки та звичайних користувачів», – зазначив Юрій Щиголь. 

Українцям він радить ретельно дотримуватись правил кібергігієни, використовувати складні паролі та засоби автентифікації.

Раніше Держспецзв'язку повідомила, що російські хакери атакують інформаційні системи по всій Україні. Йдеться як про регіональні сервіси та місцеву владу, так і про державні установи та компанії, що надають послуги на національному рівні.

СБУ повідомляла, що спецслужби Росії планували знищити весь кіберзахист України на початку масштабного вторгнення.  

Українська ІТ-армія постійно атакує російські онлайн-ресурси, серед яких сервіси купівлі авіаквитків, сервіси 1С та оператори фіскальних даних.

Фото: Diverse Stock Photos/Flickr

ms.detector.media