ms.detector.media
MediaSapiens
26.04.2022 15:55
Засновник Twitter підтримав продаж компанії Маску: Відібрати її у Волл-стріт – це правильний крок
Засновник Twitter підтримав продаж компанії Маску: Відібрати її у Волл-стріт – це правильний крок
Джек Дорсі: Це правильна шлях, і я вірю в це всім серцем.

Засновник Twitter Джек Дорсі схвально відгукнувся про продаж компанії Ілону Маску.

«Компанія Twitter була моєю єдиною проблемою та моїм найбільшим жалем. Компанія належала Волл-стріт та базувалась на рекламній моделі. Відібрати її у Волл-стріт – це правильний перший крок», – написав Дорсі у твіттері.

Дорсі вважає, що Twitter не повинен мати конкретного власника або керівника, соцмережа має бути «суспільним благом», а не компанією в класичному розумінні.

Він додав, що купівля Twitter Маском є єдиним рішенням, якому він довіряє.  

«Це правильний шлях... Я вірю в це всім серцем…»,  – резюмував засновник соцмережі.

The idea and service is all that matters to me, and I will do whatever it takes to protect both. Twitter as a company has always been my sole issue and my biggest regret. It has been owned by Wall Street and the ad model. Taking it back from Wall Street is the correct first step.

— jack⚡️ (@jack) April 26, 2022

Джек Дорсі заснував Twitter й обіймав посаду генерального директора компанії до 2008 року, потім його звільнили з цієї посади. Він повернувся на посаду гендиректора Twitter у 2015 році, а восени 2021 року пішов у відставку

25 квітня 2022 року мільярдер Ілон Маск придбав Twitter за $44 млрд. Зараз соцмережа має понад 200 мільйонів користувачів.

У березні 2022 року Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися  підприємцю у майже $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter.

За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищував долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 

Маск має акаунт у твіттері, його читають понад 80 млн підписників. Мільярдер  неодноразово критикував соцмережу через нібито нестачу свободи слова та заявляв про необхідність її трансформації.  

Фото: TED Conference/Flickr

ms.detector.media