ms.detector.media
MediaSapiens
18.02.2022 13:26
NYT: Spotify заплатив за контракт з Джо Роганом $200 мільйонів
NYT: Spotify заплатив за контракт з Джо Роганом $200 мільйонів
За схожі суми Spotify купив цілі компанії, які займаються контентом, — Gimlet Media (195 мільйонів доларів) та The Ringer (196 мільйонів доларів).

Американське видання The New York Times 17 лютого повідомило, що стрімінговий сервіс Spotify заплатив за ексклюзивний контракт з американським коміком та ведучим Джо Роганом понад 200 мільйонів доларів. Раніше The Wall Street Journal оцінювала цю угоду в 100 мільйонів доларів.

За даними NYT, угода також передбачала, що в разі високих показників подкасту The Joe Rogan Experience суму могли збільшити. Для порівняння, за схожі суми Spotify купив цілі компанії, які займаються контентом, — Gimlet Media (195 мільйонів доларів) та The Ringer (196 мільйонів доларів).

«The Joe Rogan Experience — це найбільший подкаст Spotify не лише в США, а й у 92 інших країнах. У своїх фінансових звітах Spotify посилається на подкасти, зокрема, на шоу Рогана — як на фактор довгоочікуваного зростання свого рекламного бізнесу. На нещодавній нараді компанії Деніел Ек, виконавчий директор Spotify, сказав співробітникам, що ексклюзивний контент, як-от шоу Рогана, є життєво важливим боєприпасом у конкурентній боротьбі Spotify з такими технологічними гігантами, як Apple і Google», — розповіли в NYT.

Контракт Spotify та Рогана передбачає, що протягом 3,5 років подкаст The Joe Rogan Experience виходитиме лише на Spotify.

Нагадаємо, 30 січня 2021 року стрімінговий сервіс Spotify  вперше опублікував правила модерації контенту на платформі та анонсував оновлення, які стосуватимуться матеріалів про коронавірусну хворобу та інші захворювання. Це відбулося після бойкоту канадських виконавців Ніла Янга та Джоні Мітчелл, які виступили проти поширення фейків та дезінформації про COVID-19 на платформі. Бойкот спричинив випуск найпопулярнішого подкасту на платформі The Joe Rogan Experience, американського коміка та ведучого Джо Рогана, у якому вірусолог-антивакцинатор Роберт Малоун висловив недоведені гіпотези про «безкорисність» вакцин проти коронавірусної хвороби. Після критики сервісу генеральний директор та співзасновник Spotify Деніел Ек повідомив, що платформа додасть спеціальні позначки до випусків подкастів, у яких обговорюватимуть COVID-19.

Пізніше Роган вибачився перед Spotify, канадськими виконавцями Нілом Янгом та Джоні Мітчелл. Ведучий також висловив готовність змінити своє шоу, зокрема, залучати більше експертів та проводити додаткові дослідження на певні теми.

На початку лютого співачка Індія Арі Сімпсон звинуватила Джо Рогана в расистських висловлюваннях. Як приклад вона виклала в Stories близько 20 фрагментів з шоу Рогана. Натомість ведучий заявив, що кадри в опублікованому відео нібито вирвані із контексту, але зазначив, що шкодує про свої висловлювання. У той час Spotify видалив 113 випусків подкасту The Joe Rogan Experience. Генеральний директор та співзасновник Spotify Деніел Ек пояснив, що Роган сам вирішив видалити деякі епізоди свого подкасту The Joe Rogan Experience. Він також повідомив, що сервіс продовжить співпрацювати з Роганом попри скандали з поширенням фейків про COVID-19 та звинуваченнями в расистських висловлюваннях

Фото: Alexander Shatov / Unsplash

ms.detector.media