ms.detector.media
MediaSapiens
13.12.2021 16:58
Instagram заблокував акаунт австралійської художниці @metaverse через п'ять днів після ребрендингу Facebook
Instagram заблокував акаунт австралійської художниці @metaverse через п'ять днів після ребрендингу Facebook
Акаунт розблокували лише після запиту журналістів The New York Times до Meta.

Instagram заблокував обліковий запис австралійської художниці Теа-Май Бауманн (Thea-Mai Baumann) під ніком @metaverse через п’ять днів після того, як материнська компанія соцмережі Facebook провела ребрендинг та змінила назву на Meta. Про це написало The New York Times.

У 2012 році Теа-Май Бауманн завела аккаунт в Instagram під ніком @metaverse — ім'ям, яке вона використала у своїй творчій роботі. У неї було менше 1000 підписників, з якими вона ділилася фото з Брісбена (Австралія), де вивчала образотворче мистецтво, а також фото з поїздок в Шанхай, де вона створила компанію доповненої реальності Metaverse Makeovers (за допомогою програми можна візуалізувати манікюр та зробити рухомим зображення на нігтях). Однак 2 листопада її інстаграм-акаунт заблокували. «Ваш обліковий запис заблокований через те, що ви видаєте себе за когось іншого», — йшлося в повідомленні Instagram під час входу в акаунт.

Теа-Май Бауманн розповіла, що тижнями намагалася підтвердити свою особистість у Instagram, однак не отримувала відповіді. Лише 2 грудня, після запиту журналістів The New York Times до Meta, у Instagram відреагували. Як пише видання, представник соцмережі заявив, що обліковий запис було «помилково видалено за видачу себе за іншу особу» й буде відновлено. Компанія не відповіла на додаткові запитання про те, чи пов’язане блокування з ребрендингом Facebook. Однак через два дні обліковий запис художниці розблокували.

Нагадаємо, 28 жовтня 2021 року компанія Facebook змінила назву на Meta.

У вересні Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу. Також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів. 17 жовтня Facebook оголосив, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse). За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії. У Facebook стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія. 9 грудня Meta повідомила, що відкрила доступ до своєї віртуальної платформи Horizon Worlds. Розширений запуск Horizon Worlds є важливим кроком для Facebook, це «крок до створення метавсесвіту».

Фото: metaverse / Instagram

ms.detector.media