ms.detector.media
MediaSapiens
24.11.2021 16:15
У Києві антивакцинатори вийшли на мітинг з QR-кодами, які ведуть на сайт партії «Единая Россия»
У Києві антивакцинатори вийшли на мітинг з QR-кодами, які ведуть на сайт партії «Единая Россия»
Окрім цього, протестувальники тримали державні прапори України в перевернутому вигляді.

У Києві 24 листопада під Верховною Радою протестували проти обов’язкової вакцинації проти коронавірусної хвороби. Мітингувальники тримали в руках плакати з написами «Стоп QR-код», «Скажи QR-кодам ні» та «Я жива людина, а не товар», на яких були малюнки перекресленого QR-коду. На фото УНІАН, де дві жінки тримають такі плакати, вдалося просканувати ці коди — обидва ведуть на сайт партії російського президента «Единая Россия».

Окрім цього, протестувальники тримали державні прапори України в перевернутому вигляді.

Як пише УНІАН, під стінами Верховної Ради зібралося декілька сотень противників обов’язкової вакцинації від COVID-19. Вони виступали проти обов’язкової вакцинації представників певних професій та вимагали звільнити антивакцинатора Остапа Стахіва, якого підозрюють у намаганні повалити конституційний лад в Україні. Від парламенту мітингарі вирушили до Служби безпеки України.

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка нардепів Верховної Ради написали до СБУ звернення через антивакцинаторську діяльність  Стахіва.

16 листопада СБУ провела обшуки у львівському помешканні Стахіва, пізніше йому повідомили підозру. У пресцентрі СБУ повідомили, що у Львівській області спецслужба заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади. Cуд заарештував Стахіва та призначив заставу — мільйон гривень. 

Аналітик організації «Інтерньюз-Україна» Віталій Рибак розповів, що мережа з понад двох десятків вайбер-чатів руху «Права людини», який очолює Стахів, охоплює майже 80 тисяч користувачів. Непрозорий месенджер виявився для антивакцинаторів зручнішим інструментом координації, ніж фейсбук. Крім основної групи, мережа Стахіва у вайбері має щонайменше 24 регіональні чати для людей у ​​всіх областях України. Детальніше про мережу Остапа Стахіва читайте у матеріалі MediaSapiens.

ms.detector.media