ms.detector.media
MediaSapiens
19.11.2021 10:45
Мінцифри співпрацює з Google через блокування українських ютуб-каналів
Мінцифри співпрацює з Google через блокування українських ютуб-каналів
За словами Федорова, команда відомства вже опрацьовує проблемні кейси з представниками Google.

Міністр цифрової інформації Михайло Федоров повідомив, що відомство співпрацює з компанією Google, щоб припинити блокування українських ютуб-каналів.

«До нас звернулась українська ютуб-спільнота, щоб ми допомогли визначити алгоритми, як запобігати видаленню відео та блокуванню каналів із оригінальним контентом, яке інтенсивно відбувається в останні декілька тижнів. Наша команда зв’язалася з представниками Google, і зараз опрацьовуються всі проблемні кейси, щоб у майбутньому більше не мати таких ситуацій», — розповів Федоров.

Він зазначив, що створення і просування українського контенту вважливо як для популяризації української культури, так і для боротьби в інформаційній війні.

«Український контент на стартових сторінках сприятиме розвитку нашої креативної індустрії. Цього дуже потребують не тільки представники музичної та креативної індустрій нашої країни, а й звичайні користувачі», — додав міністр.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації 31 серпня повідомило, що запропонувало компанії Google залучити незалежних українських редакторів, щоб вони підбирали контент і рекомендації для головної сторінки українських YouTube Music і YouTube. Міністр Михайло Федоров також попросив віцепрезидента Google додати Україну в перелік країн, які можуть скористатись YouTube Shorts. Станом на 4 листопада відомство не домовилося з Google, бо сконцентрувалося над проєктом додатку «Дія» для Google Play, з яким виникли ускладнення при затвердженні останньої версії. Експерт з інновацій, інвестицій та стартапів Міністерства цифрової трансформації Антон Мельник додав, що пізніше в міністерстві планують повернутися до питання незалежних українських редакторів для YouTube. 12 листопада президента Володимира Зеленського закликали звернутися до компаній Google та Meta і попросити їх відкрити офіси соціальних мереж YouTube, Facebook, Instagram в Україні. Того ж дня ведуча ютуб-каналу Ragulivna Тетяна Микитенко повідомила, що YouTube заблокував її канал через «мову ворожнечі».

Фото: flickr

ms.detector.media