ms.detector.media
MediaSapiens
24.09.2021 13:42
Українці можуть завантажити з «Дії» COVID-сертифікат, не встановлюючи додаток
Українці можуть завантажити з «Дії» COVID-сертифікат, не встановлюючи додаток
Це можна зробити також без ID-картки чи закордонного біометричного паспорта.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 24 вересня повідомив, що на порталі «Дія» тепер можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат та завантажити його в PDF-форматі. Сертифікат можна зберігати файлом та роздрукувати.

Згенерувати сертифікат вакцинації можна без ID-картки, закордонного біометричного паспорта та мобільного додатку «Дія».

Щоб згенерувати сертифікат потрібно авторизуватися на порталі «Дія», обрати послугу «Згенерувати сертифікат» та підписати заяву електронним підписом або «Дія.Підписом».

Федоров додав, що на iOS вже доступний і «жовтий» внутрішній сертифікат вакцинації для людей з однієї дозою вакцини, який діє 120 днів.

Нагадаємо, 19 серпня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що Європейський Союз офіційно визнав українські COVID-сертифікати в застосунку «Дія». З 20 серпня COVID-сертифікати можна згенерувати в застосунку «Дія». Загалом у «Дії» планується три типи сертифікатів: про проходження повного курсу вакцинації, про негативний ПЛР-тест на визначення COVID-19 та про те, що людина перехворіла на COVID-19, що підтверджується даними з електронної системи охорони здоров’я.

Пізніше в Україні запровадили «зелений» і «жовтий» сертифікати вакцинації від коронавірусної інфекції.

До запровадження цього COVID-сертифікату в Україні можна отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Що це і як має виглядати — в матеріалі MediaSapiens.

Фото: Михайло Федоров

ms.detector.media