ms.detector.media
10.05.2021 13:02
Clubhouse запускає додаток для Android
Clubhouse запускає додаток для Android
Це тестова версія додатку, яка поки доступна лише в США. В інших країнах він з'явиться за декілька тижнів.

Соціальна мережа Clubhouse 9 квітня повідомила про запуск додатку для операційної системи Android. Про це пише Reuters.

Це тестова версія додатку, яка поки доступна лише в США. У компанії сподіваються, що запуск версії на Android дозволить розширити ринок та залучити нових користувачів. Версія для Android вийде на інші англомовні ринки, а потім і на решту країн світу за кілька тижнів після запуску бета-версії в США.

За даними Sensor Tower, завантаження програми значно впали: з 9,6 мільйона завантажень у лютому до 900 тисяч завантажень у квітні. «Скорочення викликало питання про довготривалу життєздатність Clubhouse й про те, чи не був успіх пов’язаний з тим, що люди проводять більше часу вдома під час пандемії», – йдеться в повідомленні.

Раніше Clubhouse був доступний лише на iOS та за запрошенням. На деяких ринках, таких як Китай, запрошення продавали з аукціону на інтернет-базарах.

Як писав MediaSapiens, на початку травня 2021 року соцмережа Clubhouse повідомила, що почала тестувати додаток для телефонів, які працюють на Android й випустила бета-версію програми, доступ до якої отримали лише окремі користувачі. 

Соціальну мережу Clubhouse, в якій користувачі можуть спілкуватися голосом, запустили весною 2020 року. Популярною соцмережа стала після того, як в ній зареєструвалися Ілон Маск і Марк Цукерберг. Однак для того, аби отримати доступу в Clubhouse — потрібно мати запрошення.

Раніше MediaSapins детально описував, що таке Clubhouse і як він працює.

Також ми повідомляли, що соціальна мережа Clubhouse планувала залучити нові інвестиції, які б допомогли суттєво збільшити її вартість. Яку саме суму інвестицій хотіли залучити та з якими інвесторами планували співпрацювати — тоді не повідомлялося. Пізніше у ЗМІ ширилися повідомлення про те, що компанія Twitter нібито планує придбати соціальну мережу Clubhouse за чотири мільярди доларів. Зрештою соціальній мережі Clubhouse вдалося залучити нові інвестиції й закрити раунд фінансування серії C. Залучені інвестиції допомогли підвищити вартість Clubhouse до чотирьох мільярдів доларів. Однак суму інвестицій поки не розголошують.

Фото: unsplash

ms.detector.media