ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
18.12.2020 19:55
Нардеп Камельчук вважає, що вакцина від COVID-19 може допомагати людям «через їхні переконання»
Нардеп Камельчук вважає, що вакцина від COVID-19 може допомагати людям «через їхні переконання»
Він не вірить ані в коронавірусну інфекцію, ані загалом у медичну систему.

Народний депутат Юрій Камельчук («Слуга народу») вважає, що вакцина від COVID-19 може допомагати людям короткостроково «через їхні переконання». Про це Камельчук розповів в інтерв'ю програмі «Мокрик по живому» на hromadske.

Раніше він заявляв, що COVID-19 — вигадана хвороба. На запитання, чи лікувались, таким чином, президент Володимир Зеленський та голова Офісу президента Андрій Єрмак у Феофанії з вигаданим діагнозом, Камельчук відповів, що «питання в тому, як це називають лікарі і ВООЗ».

«Я не знаю, я не їхній лікар. Це питання не до них, питання в тому, як це називають лікарі і ВООЗ, хто в це вірить, які дії роблять у зв’язку з цим, і чи йдуть на поводу фармацевтичних компаній за рекомендаціями ВООЗ. Це стосується тестів, це стосується вакцин. Нас вводить в оману не держава, а ВООЗ. Наш МОЗ не може не чути ВООЗ, бо в нього будуть великі проблеми. Я думаю, що багато хто з посадовців не усвідомлюють, яку загальну шкоду роблять. Вони просто підкорюються правилам, які приймають як правильні», — заявив нардеп.

Камельчук додав, що здебільшого не вірить у медичну систему — «причому давно» — та не довіряє вакцинації.

«Я вірю, що люди хворіють на різні види грипу, SARS і пневмонію різного ступеня важкості. Я вірю, що лікарі лікують, за що їм велика вдячність. На жаль, люди помирають, це факт, люди помирають не перший рік, це теж факт. Це все було, але нам не показували, тепер почали показувати у збільшеному форматі для того, щоб натягнути ще більше страху на людей. Чому я називаю хворобу вигаданою? Тому що все це було давно і вже багато років. Навіть у 2015 році згадували про коронавірус в африканській країні. Інші штами? Це теж наполовину вигадана медична історія», — вважає Юрій Камельчук.

Він також наголосив, що носить маску, щоб «заспокоїти оточуючих».

«Вакцина від COVID-19 може допомогти людям через їхні переконання — в короткостроковій перспективі. Як у довгостроковій — не знаю, думаю, що ні. У короткостроковій перспективі людині, яка курить, яка випиває алкоголь, стає легше психофізично, розслабленіше? Стає», - додав нардеп.

Нагадаємо, раніше Юрій Камельчук заявив в ефірі телеканалу «Наш», що коронавірусна хвороба COVID-19 - «вигадка», як і будь-яка вакцина проти будь-якої хвороби.

Зазначимо, фактчекери з проєкту Potilfact обрали «брехнею року» заперечення та дезінформацію про пандемію коронавірусу. 

ms.detector.media