ms.detector.media
MediaSapiens
28.04.2020 16:41
«Ось так працює ТБ»: спортсмен показав, як російський телеканал інсценував сюжет
«Ось так працює ТБ»: спортсмен показав, як російський телеканал інсценував сюжет
Черговий приклад фейкового відео від телеканалу «Россия 1» продемонстрували в соцмережах.

Відомий російський боєць змішаних єдиноборств Олександр Ємельяненко показав, як пропагандистський телеканал «Россия 1» зробив інсценування одного зі своїх сюжетів.

Відео він опублікував на своїй сторінці в Instagram. «Ось так працює ТБ» - підписав ролик спортсмен. 

Спортсмен опублікував ролик, в першій частині якого журналісти розповідали, як студенти викидали з вікон паперові літачки, висловлюючи своє ставлення до COVID-19. Далі у відео показано запис з камери спостереження, де видно, як співробітники телеканалу розкладають на асфальті паперові літачки.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Вот так работает ТВ!

Публикация от Александр Емельяненко (@alexemelyanenko)

Це відео співробітників російського каналу було зняте у березні, хоча спортсмен побачив його тільки зараз.

Кілька тижнів тому «Россию 1» звинуватили в інсценуванні сюжету, коли вони самі розкидали паперові записки з нібито проханнями про допомогу під вікнами будівлі в Санкт-Петербурзі. Там на той момент люди перебували на карантині через коронавірус. Запис з камер відеоспостереження опублікував юрист Фонду боротьби з корупцією Олександр Головач.

Проте сама авторка репортажу не приховувала, що інсценувала сюжет. Після хвилі критики Саліма Заріф у коментарі виданню «Подъем» сказала, що справді розклала паперові літачки, проте «не бачить у цьому драми»:

«Ми дійсно розклали літачки, і я не бачу в цьому драми. Літачки були справжні, вони хаотично лежали на асфальті. Ми розклали їх особливим чином, щоб записати стендап. Звинуватити мене в тому, що літачки несправжні складно, про них багато писали: "Фонтанка", наприклад. У прямий ефір з літачками виходили репортери НТВ і я сама. Так що мій гарячий привіт всім критикам».

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що пропагандистський канал RT накручує мільйонні перегляди в YouTube через порносайти.

Також російські пропагандистські видання поширили фейк про нібито бажання Львівщини приєднатися до Росії.

ms.detector.media