Російські пропагандисти поширюють фейки про бажання Львівщини приєднатися до Росії

Російські пропагандисти поширюють фейки про бажання Львівщини приєднатися до Росії

12:25,
13 Вересня 2019
4284

Російські пропагандисти поширюють фейки про бажання Львівщини приєднатися до Росії

12:25,
13 Вересня 2019
4284
Російські пропагандисти поширюють фейки про бажання Львівщини приєднатися до Росії
Російські пропагандисти поширюють фейки про бажання Львівщини приєднатися до Росії
Автори:
Кримська правозахисна група повідомила про те, що сайти незаконно анексованого Криму і Росії розпалюють ненависть до українців і кримських татар, називаючи жителів Львівської області «бандерівцями», які «готові приєднатися до РФ у будь-який момент, якщо дати їм таку можливість».

Як зазначається на сайті Кримської правозахисної групи, така інформація вперше з'явилася на пропагандистському ресурсі «Вести Крим» під заголовком «Бандеровские регионы Украины ненавидят Крым из-за большой зависти». Цю публікацію передрукували щонайменше 10 різних онлайн ЗМІ.

Весь матеріал побудований на вигадках невідомого «експерта», посилаючись на якого видання пише, що «даже бандеровский регион Украины – Львовщина, в том случае, если бы ей дали возможность отделиться, перекрасилась бы и вошла в состав России». 

«Понимаете, там бы и население Львовской области, если бы им представилась такая счастливая возможность, откочевала бы в Россию с чувством глубокого удовлетворения, и послезавтра бы забыло, что они бандеровцы», — стверджує «експерт».

Також, за даними правозахисної групи, у серпні на одному з пропагандистських сайтів з'явилася публікація під назвою «Недобитые бандеровцы: роковая ошибка Сталина и Берии?», в якій без фактів і джерел стверджується про «небезпеку українських націоналістів», до яких належать «всі жителі західних областей» України. 

У першій частині статті автор розповідає, як на початку минулого століття українці «красуясь друг перед другом в «вышиванках», взялись за оружие». Розповідаючи про переслідування українців радянською владою після Другої світової війни, автор називає українців «бандеровской нечистю» і стверджує, що до них невиправдано застосували милосердя. При цьому в статті також міститься форми розпалювання ненависті до кримських татар і чеченців. 

Впродовж кількох днів цю публікацію без змін передрукували щонайменше 45 сайтів. На сайті Кримської правозахисної групи наведений перелік цих сайтів. 

Більшість із них знаходиться в російському доменному просторі. Зазначається, що стаття опублікована навіть на сайтах, які займаються продажем різної продукції, пишуть про молодіжну моду або здоров'я.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що окупаційна влада Криму поширює фейки про наплив українських туристів, кількість яких насправді з кожним роком стає меншою. 

Більше того, росіяни використовують пропагандистські міфи про «фашистів в Україні» навіть як аргумент у Європейському суді.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Еспресо.TV
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду