ms.detector.media
MediaSapiens
Зображення, згенероване у додатку
27.06.2019 14:12
З’явився додаток, який створює глибинні фейки, «роздягаючи» жінок на фото
З’явився додаток, який створює глибинні фейки, «роздягаючи» жінок на фото
Додаток DeepNude за кілька секунд може створити фейкове оголене зображення жінки на основі її фото, використовуючи інструменти штучного інтелекту.

Як повідомляє The Verge, отримані підробки можуть бути використані для переслідування або залякування жінок, адже додаток не здатний створювати оголені зображення чоловіків.

Вперше додаток виявила Саманта Кол (Samantha Cole) з компанії Motherboard. Він доступний для завантаження безкоштовно, а також має преміум-версією за $99, яка пропонує зображення з кращою роздільною здатністю.

Фальшиві зображення легко виявити, збільшивши фото. Крім того, додаток не завжди створює реалістичні картинки і значно краще працює з фото жінок, наприклад, у купальнику.

Ці зображення можуть бути використані для ганьби, переслідування, і залякування жінок. Є форуми, де чоловіки можуть платити фахівцям за створення глибинних фейків співробітників, друзів або членів сім'ї, але такі інструменти, як DeepNude, дозволяють легко генерувати такі зображення усім в один клік”, — пише видання.

Творець програми DeepNude, який назвав себе «Альберто», розповів, що його надихнули спогади про старі рекламні комікси з «рентгенівськими окулярами» у яких можна дивитися на людей без одягу.

Як повідомляв “Детектор медіа”, нещодавно дослідники Імперського коледжу в Лондоні та дослідницького центру штучного інтелекту компанії Samsung показали, як можна з одного фото- та аудіофайлу створити відеопортрет, що співає або розмовляє.

Зазначимо, що нейромережі можуть швидко вчитися та виконувати широкий спектр завдань, серед яких не лише аналіз інформації, а й продукування власного контенту.

Так, Microsoft розробила нейромережу, що малює карикатури, американському радіожурналісту, що втратив голос, нейромережа дозволить знову повернутися в ефір. Компанія Adobe навчила нейромережу дуже точно відрізняти редаговані фотографії. З допомогою нейромережі можна згенерувати відеопромову Барака Обами та інших відомих осіб.

ms.detector.media