ms.detector.media
MediaSapiens
brandsit.pl
11.06.2019 15:30
Трампу запропонували на два роки відкласти заборону продукції Huawei у США
Трампу запропонували на два роки відкласти заборону продукції Huawei у США
Президенту США Дональду Трампу запропонували відтермінувати свій указ про повну заборону використання продукції китайських корпорацій Huawei і ZTE у США на строк від двох до чотирьох років.

Як повідомляє американське видання The Wall Street Journal, із таким проханням до Трампа звернувся виконувач обов'язків голови адміністративно-бюджетного управління Білого дому Рассел Войт (Russell T. Vought), аргументуючи тим, що велика частина американського бізнесу зазнає значних збитків.

Також Войт відправив листа із пропозицією щодо відтермінування дев'яти членам американського конгресу і віце-президенту Майку Пенсу (Mike Pence).

У разі відмови Трампа відтермінувати заборону адміністративно-бюджетне управління Білого дому прогнозує скорочення в США компаній, здатних виконувати підряди та замовлення уряду США, а також погіршення фінансового стану багатьох приватних підприємств.

Окремо у документі сказано, що хоча адміністрація повністю розуміє важливість президентського указу у плані безпеки країни, однак державні установи також були змушені вислухати сторони, які зазнають фінансових втрат через заборону продукції цих компаній.

Як повідомляв “Детектор медіа”, в середині травня Міністерство торгівлі США оголосило про намір внести Huawei в чорний список через загрозу національній безпеці. Компанію звинувачують, зокрема, в крадіжці технологій, шпигунстві і продажу американських комплектуючих до Ірану всупереч санкціям проти цієї країни. Китайська сторона заперечує звинувачення та навіть подала до суду, щоб оскаржити таке рішення.

Дії американської влади призвели до того, що багато IT-компанії припинили співпрацю з китайським концерном.

 

ms.detector.media