Intel та ще три компанії США заморожують постачання деталей Huawei. Що буде з 5G?

Intel та ще три компанії США заморожують постачання деталей Huawei. Що буде з 5G?

11:43,
20 Травня 2019
2544

Intel та ще три компанії США заморожують постачання деталей Huawei. Що буде з 5G?

11:43,
20 Травня 2019
2544
Intel та ще три компанії США заморожують постачання деталей Huawei. Що буде з 5G?
Intel та ще три компанії США заморожують постачання деталей Huawei. Що буде з 5G?
Автори:
Американські корпорації Intel, Qualcomm, Xilinx і Broadcom припиняють постачати деталі найбільшій китайській технологічній компанії Huawei. Це може сповільнити розгортання 5G по всьому світу.

Компанії США повідомили, що заморожують співпрацю з Huawei, пише Bloomberg з посиланням на власні джерела. Раніше Google також обмежила Huawei постачання обладнання та деяких програмних сервісів.

Intel є основним постачальником серверних чіпів для китайської компанії, Qualcomm надає їй процесори і модеми для багатьох смартфонів, Xilinx продає чіпи, що використовуються в мережах, а Broadcom є постачальником комутаційних мікросхем.

Зараз китайська компанія є найбільшим у світі виробником мережевого обладнання та другим виробником смартфонів. Адміністрація Дональда Трампа звинувачує Huawei у шпигунстві на користь Пекіна.

У компанії заявили, що чекали на такий крок корпорацій США та мають запас обладнання на найближчі три місяці.

Видання відзначає, що блокування роботи Huawei також вплине на роботу американських компаній, приміром, Micron Technology. Крім того, це сповільнить розгортання мережі 5G  по всьому світу. Саме технології Huawei низка країн використовують для створення мережі швидкісного мобільного інтернету.

«Кроки американських компаній, швидше за все, призведуть до загострення напруженості між Вашингтоном і Пекіном. Це викликає побоювання, що мета президента Дональда Трампа — утримати Китай, викликавши затяжну холодну війну між найбільшими економіками світу. На додаток до торгівельної боротьби, яка місяцями вражала світові ринки, США тиснуть і на союзників, і на недругів, щоб уникнути використання Huawei для мереж 5G, що стане основою сучасної економіки», — пише Bloomberg.

Нагадаємо, раніше Трамп заборонив використовувати американським компаніям телекомунікаційне обладнання Huawei. ІТ-гігант відповів, що цим кроком Дональд Трамп не зробить свою країну більш безпечною і сильною, а лише сповільнить розвиток 5G у США.

«Huawei є беззаперечним лідером у 5G. Ми готові і хочемо взаємодіяти з урядом США та вживаємо всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки нашої продукції. Відсторонення Huawei від ведення бізнесу в США не зробить цю країну безпечнішою або сильнішою. Навпаки, через це рішення США доведеться обмежуватися альтернативами більш низької якості, які сповільнюватимуть розвиток 5G у Сполучених Штатах. В кінцевому підсумку це завдасть шкоди інтересам американських компаній та споживачів. Окрім того, необґрунтовані обмеження порушуватимуть права Huawei та зачіпатимуть інші серйозні правові питання», — кажуть у компанії.

На початку 2019 року у Польщі заарештували працівника Huawei за звинуваченням у шпигунстві для Китаю. Згодом канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччині потрібні гарантії того, що Huawei не передаватиме дані до Китаю після розгортання 5G.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
assets.bwbx.io
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду