ms.detector.media
MediaSapiens
gatesnotes.com
10.12.2018 15:40
Білл Гейтс розповів про п'ять улюблених книжок року
Білл Гейтс розповів про п'ять улюблених книжок року
Співзасновник корпорації Microsoft, американський підприємець і філантроп Білл Гейтс назвав улюблені книжки 2018 року.

Він опублікував спискок із п'яти нон-фікшн книг у своєму блозі й назвав його «досить еклектичним». 

Біллові Гейтсу сподобалася дебютна книжка американської письменниці Тари Вестовер — мемуари «Освічена» («Educated»). Авторка не ходила до школи й не відвідувала лікаря до 17 років через віру її родини. «Ніколи не думав, що переймуся історією дорослішання в мормонському суспільстві, але це настільки хороша письменниця, що змусила мене замислитися про власне життя, коли я читав про її неймовірне дитинство», — написав підприємець.

Також у дописі Білл Гейтс згадав книжку про компанію Theranos «Погана кров» («Bad Blood») Джона Каррейри. За словами підприємця, історія фірми виявилася навіть більш божевільною й захопливою, ніж він очікував. «У ній є все: заплутані схеми шахрайства, корпоративні інтриги, розповіді про обкладинки журналів, зруйновані сімейні відносини і падіння компанії, яка колись оцінювалася майже в $10 млрд», — відзначив він.

Завершує допис про книжки співзасновника Microsoft книга «Велике керівництво з медитації та усвідомленості» («The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness») Енді Паддікомба«Книга починається з особистої історії Паддікомба, студента університету, який став буддійським ченцем, а продовжується захопливим поясненням, як правильно медитувати. Якщо ви замислювалися про ведення усвідомленого життя – це найкращий початок», – уважає Білл Гейтс.

За словами пана Гейтса, кожна з цих книжок стане хорошим подарунком близьким людям на свята.

Нагадаємо, торік Білл Гейт також розповідав про п'ять улюблених прочитаних книжок – тоді це були три нехудожні та дві художні.

Крім того, цьогоріч співзасновник корпорації Microsoft радив п'ять книжок на літо. 

ms.detector.media