Білл Гейтс назвав 5 улюблених книжок за 2017 рік

Білл Гейтс назвав 5 улюблених книжок за 2017 рік

14:33,
7 Грудня 2017
3616

Білл Гейтс назвав 5 улюблених книжок за 2017 рік

14:33,
7 Грудня 2017
3616
Білл Гейтс назвав 5 улюблених книжок за 2017 рік
Білл Гейтс назвав 5 улюблених книжок за 2017 рік
Автори:
Співзасновник компанії Microsoft, ІТ-підприємець та філантроп Білл Гейтс уже підбив книжкові підсумки року.

Про топ-5 книжок, прочитаних ним у 2017 році, він розповів на своєму сайті

Це щорічна традиція бізнесмена. Цього року Білл Гейтс обрав три нехудожні книжки та дві художні.

«Мені дійсно сподобалася "Чорні прапори. Схід ІДІЛ" Джоби Уоррік (Black Flags: The Rise of ISIS, Joby Warrick). Рекомендую її кожному, хто хоче отримати вичерпний урок і історії про те, як ІДІЛ змогла прийти до влади в Іраку», – написав пан Гейтс.

Також він відзначив книжку «Колір закону» Річарда Ротштейна (The Color of Law, Richard Rothstein). «Я намагався дізнатися більше про сили, які перешкоджають економічної мобільності в США. Книга Ротштейна допомогла зрозуміти роль, яку зіграла федеральна поліція, в створенні расової сегрегації американських міст», – зазначив підприємець.

Крім того, Білл Гейтс похвалив книжку «Енергія та цивілізація: історія» одного з його улюблених авторів Вацлава Сміла (Energy and Civilization: A History, Vaclav Smil).

«Це його шедевр. Він розповідає, як наша потреба в енергії сприяла людській історії: від епохи заводських комбінатів до сьогоднішніх пошуків відновлюваних джерел енергії. Це не найпростіша книга для читання, але зрештою ви відчуєте себе розумнішим і краще інформованим про те, як енергетичні інновації змінюють курс цивілізацій», –  стверджує співзасновник Microsoft.

Із художніх романів Білл Гейтс відзначив новинку від Джона Гріна «Черепахи в порядку спадання» (Turtles All the Way Down, John Green) про молоду жінку, яка вистежує зниклого мільярдера. А також роман «Симпатик» В'єта Тана Нгуєна (The Sympathizer, Viet Thanh Nguyen) про подвійного агента та війну у В'єтнамі. Цей твір минулого року здобув Пулітцерівську премію й його вже перекладено українською.

Пан Гейтс зазначив, що попри те, що він часто зустрічається з цікавими людьми і буває в неймовірних місцях, він уважає книги найкращою можливістю дослідити нові й цікаві йому теми.

Нагадаємо, у серпні співзасновник Microsoft Білл Гейтс  зареєструвався в соціальній мережі Instagram, де він ділиться «речами, яких вчиться під час роботи для благодійного фонду та іншими інтересами».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
gatesnotes.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду