ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: скрін відео "Схеми"
26.01.2016 13:26
Міністр енергетики Демчишин вибачився перед журналістами «Схем» у Facebook
Міністр енергетики Демчишин вибачився перед журналістами «Схем» у Facebook
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що його відомство є відкритим для журналістів та перепросив за свою поведінку у знімальної групи програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях», спільного проекту «Радіо Свобода» та каналу «UA:Перший», а також вибачився особисто перед репортером «Схем» Сергієм Андрушком.

Про це йдеться у зверненні Володимира Демчишина до журналістів на сторінці у Facebook Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Володимир Демчишин підкреслив, що його міністерство намагається бути максимально відкритим для преси і не має заборонених тем.

«Шановні журналісти. Сьогодні ми всі відчуваємо відповідальність за те, щоб змінити країну на краще. Журналісти і міністри, оператори і працівники міністерств. Ми в міністерстві енергетики та вугільної промисловості намагаємося бути максимально відкритими для преси. Я прекрасно розумію, що найбільший спільник в проведенні реформ - це громадяни країни. І єдиний спосіб донести до них суть реформ - це журналісти. Тому на прес-конференціях в нас немає заборонених тем, і є відповіді на будь-яке питання», - звернувся міністр до журналістів.

Міністр також висловив жаль з приводу інциденту біля Адміністрації Президента України, коли він облаяв журналістів програми «Схеми» і виштовхнув репортера Сергія Андрушка з приміщення на вулицю, і перепросив за свою поведінку.

«Мені дуже шкода, що мої слова, сказані минулого року в присутності журналіста Сергія Андрушка, були сприйняті як образа, ще більше шкода, що після ефіру його програми вони були висмикнуті з контексту в соцмережах. Якщо хтось відчув себе ображеним - перепрошую. Це ніяк не було спробою образити медіа, лиш втома від відчуття, що неможливо розповісти про реформи на вулиці і вночі. Якщо Сергій відчув, що ці слова, сказані на емоціях, були скеровані на нього - перепрошую його особисто. Я не мав на меті образити ані журналістів, ані Сергія», - написав міністр.

Володимир Демчишин також закликав журналістів до співпраці. «Нам ще багато треба працювати разом, щоб розповісти людям про ті схеми минулого, з якими ми боремося. Ми почали це робити, і я готовий продовжувати. В кожному разі я, як завжди, відкритий до співпраці. Телефон прес-служби Ви всі знаєте», - підсумував він.

Нагадаємо, чинний Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин облаяв журналістів програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях», і цікавився в охоронців Адміністрації Президента України, хто пустив репортерів на територію біля входу в будівлю. Інцидент стався після того, як знімальна група зафіксувала кілька візитів міністра до Адміністрації Петра Порошенка. Про це йдеться у репортажі програми «Схеми» під назвою «Президентські побачення».

Згодом Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», що вважає неприпустимою поведінку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, який облаяв журналістів програми розслідувань «Схеми» біля Адміністрації Президента України, і вибачився перед репортером Сергієм Андрушком.

ms.detector.media