За поведінку міністра енергетики  вибачився перед журналістами «Схем»  Юрій Стець

За поведінку міністра енергетики вибачився перед журналістами «Схем» Юрій Стець

13:29,
25 Січня 2016
1376

За поведінку міністра енергетики вибачився перед журналістами «Схем» Юрій Стець

13:29,
25 Січня 2016
1376
За поведінку міністра енергетики  вибачився перед журналістами «Схем»  Юрій Стець
За поведінку міністра енергетики  вибачився перед журналістами «Схем»  Юрій Стець
Автори:
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що вважає неприпустимою поведінку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, який облаяв журналістів програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях», спільного проекту «Радіо Свобода» та каналу «UA:Перший», біля Адміністрації Президента України, і вибачився перед репортером Сергієм Андрушком.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

Журналіст телеканалу повідомив, що міністр Володимир Демчишин категорично відмовився коментувати інцидент  із Сергієм Андрушком і свій нічний візит до Адміністрації Президента України. Натомість Юрій Стець сказав, що готовий прокоментувати ситуацію. Міністр інформполітики сказав, що мав зустріч із Володимиром Демчишиним і сказав йому, що така поведінка є неприпустимою.

Водночас Юрій Стець сказав, що вважає візити міністрів і депутатів до Адміністрації Президента нормою.  «Не думаю, що є великою таємницею, якщо міністр, який є представником фракції «Блоку Петра Порошенка», приходить на розмову з Президентом. Очевидно було б дивним, якщо б не було діалогу між Президентом і представниками Кабінету міністрів чи парламенту», - сказав він.

На думку міністра інформполітики, Володимиру Демчишину варто було б спокійно підтвердити, що він був на зустрічі із Президентом. «Чи є в тому велика таємниця? Було б набагато гірше, якби не було діалогу між Президентом, парламентом і Кабміном…», - зазначив Юрій Стець.

«Тому я в принципі не розумію такої поведінки. Ми з ним мали розмову, і я думаю, що на подібні казуси…, а я це саме так трактую, вони  просто не мають ставатися. Бо це, по-перше, не має жодного сенсу, адже журналіст знімає це на камеру, і ти будеш у дуже незручному світлі. Ну, а, по-друге, правда – що  ж приховувати?», - сказав міністр інформполітики.

Юрій Стець також заявив, що розуміє, що «конфлікти і в сім’ях трапляються», але він не розуміє, чи треба це «виносити на грані». «Чи треба владі уміти спілкуватись із суспільством? Так. Але хто як не журналіст є цим містком, тому українська влада має навчитися за допомогою журналістів доносити свою точку зору до суспільства, а суспільство, відповідно, має робити якісь висновки. Тому це очевидна проблема. І я як представник влади можу говорити про те, що мені не подобається таке спілкування, і я собі такого дозволити не можу», - сказав Юрій Стець.

Ведуча програми Наталя Седлецька «Схеми: корупція в деталях» повідомила телеканалу «112 Україна», що міністр Володимир Демчишин не виходив на зв’язок із знімальною групою телеканалу «Схеми», не вибачився за свою поведінку і не пояснив свою реакцію .

Водночас в ефірі телеканалу «112 Україна» головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов сказав, що міністр Демчишин – абсолютно підзвітна суспільству особа, обов’язком якої є спілкування з журналістами.  «Мені дивно, що хтось не усвідомлює значення та роль журналістів для суспільства. Не усвідомлює, що є навіть стаття кримінального кодексу «Перешкоджання діяльності журналіста». І якщо у Сергія Андрушка буде бажання зробити з цього судовий процес, для цього є чіткі підстави…Якщо немає у пана Демчишина розуму вибачитись, то мені здається, що можливо у суді його примусять це зробити», - сказав головред.

Після цього Юрій Стець заявив, що хоче принести вибачення Сергію Андрушку в ефірі каналу «112 Україна». «Я хочу зараз як представник Кабінету міністрів, як людина, що знаходиться в одній горизонталі разом в Демчишиним, міністром енергетики, зробити наступне. Я хочу принести вибачення Сергію Андрушку за поведінку свого колеги. Я вважаю, що вона є неприпустимою і такого не має бути в новітній Україні. Зе раз кажу, що це безглуздо, неприпустимо, і сенсу у цьому ніякого немає», - сказав міністр.

Журналісти каналу «112 Україна» подякували Юрію Стецю за його жест. Він, у свою чергу сказав, що вважає, що таким чином в історії поставлено крапку.

Нагадаємо, чинний Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин облаяв журналістів програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях», і цікавився в охоронців Адміністрації Президента України, хто пустив репортерів на територію біля входу в будівлю. Інцидент стався після того, як знімальна група зафіксувала кілька візитів міністра до Адміністрації Петра Порошенка. Про це йдеться у репортажі програми «Схеми» під назвою «Президентські побачення».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: скрін відео каналу "112 Україна"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду