Штучний інтелект написав частину сінгапурського Esquire. Як це?

Штучний інтелект написав частину сінгапурського Esquire. Як це?

11:24,
14 Травня 2019
4006

Штучний інтелект написав частину сінгапурського Esquire. Як це?

11:24,
14 Травня 2019
4006
Штучний інтелект написав частину сінгапурського Esquire. Як це?
Штучний інтелект написав частину сінгапурського Esquire. Як це?
Автори:
Журнал Esquire вирішив розширити межі сторітелінгу, використавши спеціального редактора на основі штучного інтелекту.

Esquire пише, що компанія QLX спеціально для них розробила програму з технологією штучного інтелекту, яка називається AI Squire. Вона написала частину квітневого номера сінгапурської версії видання.

Мета такого кроку — розширити межі сторітелінгу.

«Чи пише програма кращі історії — ось що ми хочемо дослідити. Адже у всіх людей є упередження і забобони, які забарвлюють не тільки те, як ми пишемо, але й які історії ми вирішуємо розповісти», — вважає головний редактор видання Норман Тан (Norman Tan).  

Медіа зазначає, що є першим у галузі, яке випустило друковане видання, відредаговане ботом зі штучним інтелектом. Програма навіть відповіла, чи мріє захопити світ і підкорити людство.

«Робота зі штучним інтелектом була захопливою. Швидкість, з якою програма пише тексти є неперевершеною — ціла історія лише за декілька хвилин. І це редактору AI Squire лише три місяці. Уявіть собі, що би було, якби ми продовжували годувати його тисячами історій, щоб він навчався і адаптувався протягом року?» — каже пан Тан.

Журнал навіть пропонував спеціальний конкурс: якщо читачі б відрізнили написані програмою речення від людських, то змогли б виграти подорож на Мальдіви. Конкурс вже закритий.

На обкладинці номера також був спеціальний QR-код. Просканувавши його гаджетом, читачі могли побачити, приміром, голограму актора Ніколая Костера-Валдау, зірки серіалу «Гра престолів». А на іншій обкладинці розмістили фото вигаданого музиканта Blawko.  

esquire-AI

Джерело зображення: Marketing

Колишній головний редактор Conde Nast Traveller Геннадій Мутасим написав у Facebook, що у журналі два листа головного редактора. Один написаний живою людиною за 2,5 години, другий — роботом за 2,5 хвилини.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, як через вміння писати фейкові новини дослідники з GPT-2 обмежили доступ до своєї програми зі штучним інтелектом.

Крім того, у квітні ЄС опублікував етичні рекомендації для розробки систем штучного інтелекту, де передбачив вимоги щодо конфіденційності даних, прозорості роботи та підзвітності.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
esquiresg
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду