Події в Києві стали основною темою сьогоднішнього випуску Financial Times

00:00,
2 Грудня 2013
1700

Події в Києві стали основною темою сьогоднішнього випуску Financial Times

00:00,
2 Грудня 2013
1700
Події в Києві стали основною темою сьогоднішнього випуску Financial Times
Центральна стаття на першій шпальті озаглавлена «Заклики до революції у Києві» (Calls for Revolution in Kiev). Коментатори подій прогнозують ймовірний кінець президентства Януковича. 

Видання пише, що найбільший з часів Помаранчевої революції у 2004 році народний виступ, був викликаний рішенням уряду посилити відносити відносини з Росією за рахунок послаблення стосунків з ЄС. Київський кореспондент газети Роман Олеарчик оцінив, що з вимогою відставки Кабміну на вулиці Києва вийшло 350 тис. людей.  

Видання акцентує на мирному характері акції, хоча і називає її «революцією» та повідомляє про спроби захоплення «великою групою протестантів» АП та успішне захоплення будівлі КМДА.

Оцінюючи ситуацію в Києві, Financial Times наводить слова «кількох радників уряду», що на правах анонімності повідомили, що Януковича може бути усунуто від влади.


 

«Очевидно, що кілька наступних днів будуть критичними, - сказав Тімоті Еш (Timothy Ash), аналітик Standard Bank. – Янукович стоїть перед вибором: узяти ситуацію під контроль за допомогою силовиків чи йти на переговори».

Серед коментаторів видання обрало також Степана Гавриша, екс-заступника голови РНБО, який прогнозує, що найближчим часом Янукович може втратити більшість у парламенті.

Не обійшлося і без згадки про розподіл настроїв у країні. Про те, що населення на сході України не підтримує президента, каже голова Незалежної профспілки України Михайло Волинець: «Люди на Східній Україні також дуже розчаровані Януковичам та його політикою. Вони не отримують вчасно своїх зарплат. Вони втомилися від цього гніту. Вони не підтримуватимуть його».  

Financial Times також повідомляє, що пересічні демонстранти налаштовані рішуче. Обурені побиттям молоді в ніч на 30 листопада, вони називають акцію «революцією» та закликають «Янукович має піти».

Наскільки серйозна склалася ситуація вказують слова голови МВС Захарченка: «Якщо будуть заклики до масових заворушень, ми реагуватимемо».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
amazon.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду