Асоціація футболу Аргентини у пам’ятці до ЧС радить журналістам, як залицятися до росіянок

Асоціація футболу Аргентини у пам’ятці до ЧС радить журналістам, як залицятися до росіянок

10:20,
17 Травня 2018
2073

Асоціація футболу Аргентини у пам’ятці до ЧС радить журналістам, як залицятися до росіянок

10:20,
17 Травня 2018
2073
Асоціація футболу Аргентини у пам’ятці до ЧС радить журналістам, як залицятися до росіянок
Асоціація футболу Аргентини у пам’ятці до ЧС радить журналістам, як залицятися до росіянок
Автори:
Асоціацію футболу Аргентини (АФА) розкритикували за розлогий розділ «Як сподобатися російській дівчині» у пам'ятці для журналістів, які вирушають висвітлювати чемпіонат світу з футболу в Росію.

Як повідомила ВВС, у документі співробітникам ЗМІ зокрема рекомендувалося «виглядати чисто, приємно пахнути і бути добре одягненим», а також ставитися до російських дівчат як «до тих, хто знає собі ціну».

Аргентинський журналіст Начо Катулло (Nacho Catullo)‏ був серед десятків репортерів і футбольних функціонерів, які відвідали безкоштовні курси з російської мови і культури, організовані АФА для тих, хто збирається в Росію на чемпіонат світу.

У своєму Twitter він опублікував фото саме цього розділу пам'ятки й назвав документ «дуже сучасним». Його пост активно поширився в мережі ще до того, як закінчилися курси.

За словами пана Катулло, після цього чиновники призупинили заняття, забрали у слухачів пам'ятки і повернули вже без сторінок, які викликали обурення користувачів. У російському сегменті інтернету поради теж викликали бурхливу реакцію.

Вилучений розділ складався з восьми пунктів, в яких про флірт з росіянками в ньому йшлося цілком відверто. При цьому скандальна пам'ятка була опублікована лише через місяць після того, як в столиці Аргентини Буенос-Айресі пройшов найбільший в Латинській Америці марш проти сексизму і насильства стосовно жінок.

Розділ починався так: «Російські жінки красиві, а тому багато чоловіків просто хочуть з ними переспати. Можливо вони теж цього хочуть, але не можна забувати, що вони також особистості, яким хочеться відчувати себе важливими і особливими. Не ставте дурних запитань про секс. Для росіян секс – це щось дуже особисте , про що не заведено говорити публічно».

Пам'ятка також закликала чоловіків починати готуватися заздалегідь: «російські жінки люблять чоловіків, які проявляють ініціативу, і якщо ви не дуже впевнені в собі, тоді вам потрібно почати практикуватися в розмовах з жінками».

Крім того, автори документа вирішили підбадьорити аргентинців: «Пам'ятайте, що багато [російських жінок] майже нічого не знають про вашу країну, ви для них нові і незвичні. У цьому ваша перевага перед російськими чоловіками».

Зрештою пам'ятка закликала чоловіків бути вимогливими. «Зазвичай російських жінок захоплюють важливі речі, але, звичайно, ви можете зустріти й тих, кого хвилюють цінності, гроші, зовнішній вигляд і так далі. Але не хвилюйтеся, в Росії багато красивих жінок, і не всі для вас одного. Будьте розбірливі!», – йшлося в документі.

Джерела в АФА повідомили місцевій пресі, що суперечливий розділ був запозичений з блогу в інтернеті. Хто вирішив включити його в пам'ятку – досі не відомо.

Нагадаємо, цього року представники Світової ліги серфінгу обговорили питання гендерної рівності та сексуальних домагань. Зокрема організація попросила журналістів не знімати сідниці спортсменок крупним планом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: EFE
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду