ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: EFE
17.05.2018 10:20
Асоціація футболу Аргентини у пам’ятці до ЧС радить журналістам, як залицятися до росіянок
Асоціація футболу Аргентини у пам’ятці до ЧС радить журналістам, як залицятися до росіянок
Асоціацію футболу Аргентини (АФА) розкритикували за розлогий розділ «Як сподобатися російській дівчині» у пам'ятці для журналістів, які вирушають висвітлювати чемпіонат світу з футболу в Росію.

Як повідомила ВВС, у документі співробітникам ЗМІ зокрема рекомендувалося «виглядати чисто, приємно пахнути і бути добре одягненим», а також ставитися до російських дівчат як «до тих, хто знає собі ціну».

Аргентинський журналіст Начо Катулло (Nacho Catullo)‏ був серед десятків репортерів і футбольних функціонерів, які відвідали безкоштовні курси з російської мови і культури, організовані АФА для тих, хто збирається в Росію на чемпіонат світу.

У своєму Twitter він опублікував фото саме цього розділу пам'ятки й назвав документ «дуже сучасним». Його пост активно поширився в мережі ще до того, як закінчилися курси.

За словами пана Катулло, після цього чиновники призупинили заняття, забрали у слухачів пам'ятки і повернули вже без сторінок, які викликали обурення користувачів. У російському сегменті інтернету поради теж викликали бурхливу реакцію.

Вилучений розділ складався з восьми пунктів, в яких про флірт з росіянками в ньому йшлося цілком відверто. При цьому скандальна пам'ятка була опублікована лише через місяць після того, як в столиці Аргентини Буенос-Айресі пройшов найбільший в Латинській Америці марш проти сексизму і насильства стосовно жінок.

Розділ починався так: «Російські жінки красиві, а тому багато чоловіків просто хочуть з ними переспати. Можливо вони теж цього хочуть, але не можна забувати, що вони також особистості, яким хочеться відчувати себе важливими і особливими. Не ставте дурних запитань про секс. Для росіян секс – це щось дуже особисте , про що не заведено говорити публічно».

Пам'ятка також закликала чоловіків починати готуватися заздалегідь: «російські жінки люблять чоловіків, які проявляють ініціативу, і якщо ви не дуже впевнені в собі, тоді вам потрібно почати практикуватися в розмовах з жінками».

Крім того, автори документа вирішили підбадьорити аргентинців: «Пам'ятайте, що багато [російських жінок] майже нічого не знають про вашу країну, ви для них нові і незвичні. У цьому ваша перевага перед російськими чоловіками».

Зрештою пам'ятка закликала чоловіків бути вимогливими. «Зазвичай російських жінок захоплюють важливі речі, але, звичайно, ви можете зустріти й тих, кого хвилюють цінності, гроші, зовнішній вигляд і так далі. Але не хвилюйтеся, в Росії багато красивих жінок, і не всі для вас одного. Будьте розбірливі!», – йшлося в документі.

Джерела в АФА повідомили місцевій пресі, що суперечливий розділ був запозичений з блогу в інтернеті. Хто вирішив включити його в пам'ятку – досі не відомо.

Нагадаємо, цього року представники Світової ліги серфінгу обговорили питання гендерної рівності та сексуальних домагань. Зокрема організація попросила журналістів не знімати сідниці спортсменок крупним планом.

ms.detector.media