Gazeta Wyborcza вийшла з додатком на підтримку Євромайдану

00:00,
30 Січня 2014
1574

Gazeta Wyborcza вийшла з додатком на підтримку Євромайдану

00:00,
30 Січня 2014
1574
Gazeta Wyborcza вийшла з додатком на підтримку Євромайдану
Сьогодні Gazeta Wyborcza вийшла із додатком під назвою «Солідарні з Євромайданом» (Solidarni z Euromajdanem). На першій сторінці розміщене звернення головного редактора видання Адама Міхніка, у якому він висловлює підтримку українцям.

«За нашу і вашу свободу», – цим гаслом розпочинає своє звернення Адам Міхнік. Він наголошує, що поляки солідарні з українцями у їхній боротьбі за національну та людську гідність.

Міхнік згадує слова Володимира Путіна, який заявляв, що Україна не є державою, а лише територією, складовою частиною Росії.

«Українці на Майдані у Києві, Львові, Дніпропетровську та інших містах показали світу, що великоросійське шовіністичне твердження Путіна – помилкове, – пише редактор «Gazeta Wyborcza». – Протягом двох довгих місяців вони довели, що хочуть жити в демократичній чесній і самостійній державі. Хочуть, щоб їхня держава була частиною європейської спільноти, а не елементом пострадянської імперії».

Адам Міхнік запевняє, що польська громадськість підтримує прагнення українців. За його словами, це є також природнім прагненням польської політики.

«Поляки розуміють весь трагізм української історії, тому що з власного досвіду знають ціну вільного та гідного життя. Поляки добре знають та розумію, що в Україні вирішуються також польські долі», – пише Міхнік.

Додаток про підтримку Євромайдану вийшов сьогодні на восьми сторінках. Окрім книгарень та газетних кіосків, його поширять на мітингу. Кілька тисяч екземплярів будуть доставлені до Києва, щоб про підтримку поляків дізналися українці.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
wyborcza.pl
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду