У Німеччині публікують уривки зі щоденників нациста Гіммлера

У Німеччині публікують уривки зі щоденників нациста Гіммлера

17:10,
2 Серпня 2016
3532

У Німеччині публікують уривки зі щоденників нациста Гіммлера

17:10,
2 Серпня 2016
3532
У Німеччині публікують уривки зі щоденників нациста Гіммлера
У Німеччині публікують уривки зі щоденників нациста Гіммлера
Автори:
Німецький таблоїд Bild публікує серію уривків зі щоденників Гайнріха Гіммлера - керівника нацистських формувань СС, відповідального за смерті мільйонів євреїв.

Ці щоденники, нещодавно знайдені в архіві у російському місті Подольськ, показують подробиці повсякденного життя Гіммлера.

Про це пише The Telegraph

Наприклад, в одному з уривків ідеться про те, як одного дня він мав масаж перед тим, як віддати наказ про страту десяти поляків. Або Гіммлер пише, як насолоджувався перекусом у концентраційному таборі Бухенвальд, чи як радив придбати сторожових собак, «здатних розірвати на шматки будь-якого, крім охоронців».

Відповідно до його записів, у нього був дуже насичений робочий графік: у період з 1943 по 1945 він провів більше 1,6 тисяч зустрічів з військовими, офіцерами поліції та представниками нацистської верхівки. 

Щоденники вийдуть книжкою з коментарями істориків наступного року.

Гіммлер входив до близького кола Адольфа Гітлера і мав офіційний титул райхсфюрера СС. Він командував ескадронами смерті, які вбивали, зокрема, євреїв, поляків, радянських військовополонених, ромів. 

Нагадуємо, у Великій Британії вийде друком повість, написана поваленим президентом Іраку Саддамом Хусейном. Книга буде видана англійською мовою.

Видавництво Hesperus, яке готує книгу, описує її як суміш «Гри престолів» і «Карткового будиночка». Ця повість уже видавалася на інших мовах, зокрема, японською та турецькою, під назвами «Танець диявола» та «Кляті, геть!». Вона описує життя народу, який мешкав біля Євфрату 1,5 тисячі років тому і був змушений боротися з іноземними загарбниками. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Гайнріх Гіммлер, The Telegraph
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду