Газета Bild викрила брехню Путіна в інтерв’ю німецькому телеканалу

Газета Bild викрила брехню Путіна в інтерв’ю німецькому телеканалу

13:17,
18 Листопада 2014
11464

Газета Bild викрила брехню Путіна в інтерв’ю німецькому телеканалу

13:17,
18 Листопада 2014
11464
Газета Bild викрила брехню Путіна в інтерв’ю німецькому телеканалу
Газета Bild викрила брехню Путіна в інтерв’ю німецькому телеканалу
Німецьке видання проаналізувало інтерв’ю президента Росії телеканалу NRD і викрило в ньому п’ять брехливих тверджень.

Про це пише «Українська правда» із посиланням на газету Bild. Журналісти німецької газети виявли, зокрема, такі неправдиві заяви Путіна: «Анексія Криму не порушила норм міжнародного права», «Люди, які хочуть воювати, знайдуть собі зброю», «Західні санкції можуть піти Росії навіть на користь», «Ріст російської економіки, незважаючи на кризу», «Ніхто не говорить про федералізацію України».

Стосовно твердження про Крим, Bild зауважує, що правдивими є лише ті слова Путіна, де йдеться про порушення прав людини у Косово 1999 року з боку НАТО. Видання пояснює, що, хоч цей факт – правдивий, ситуація дуже відмінна від української. Тоді сотням тисячам косовських албанців загрожували вбивства або виселення, а інтервенцію здійснили після кількарічної відсутності дипломатичних успіхів. Газета також додає, що в результаті референдуму Косово стала незалежною державою, а не частиною іншої, як це відбулося у Криму.

Щодо другої заяви, німецька газета також пише, що НАТО та німецька розвідка не сумніваються, що РФ постачає зброю бойовикам на Сході України. Видання додає, що купити на чорному ринку танки та перевезти їх через кордон – непроста справа.

З приводу санкцій видання пояснює, що вони спрямовані передусім проти фінансового, оборонного та сировинного сектору, а в останньому РФ дуже залежна від Заходу.

Ріст економіки Росії попри кризу також не цілком є правдою, вважає Bild. Видання пояснює, що Путін не згадує, як за час двох його перших президентських термінів російська економіка зростала на рівні 7-8%, на відміну від очікуваного в цьому році 0,5-0,6%.

Німецька газета також висловлюється щодо федералізації України. На думку видання, Путін не прагне до такої федерації в Україні, як це реалізовано у Німеччині. Bild посиалаєтьсяна німецькі військові кола, де упевнені, що російський президент хоче, аби Україна була конфедерацією. Тоді за допомогою східних проросійських регіонів Путін зміг би завадити інтеграції України до ЄС.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
bild.de, скріншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду