Французький журналіст на Майдані у Києві: «Ми всі українці»

Французький журналіст на Майдані у Києві: «Ми всі українці»

00:00,
10 Лютого 2014
1596

Французький журналіст на Майдані у Києві: «Ми всі українці»

00:00,
10 Лютого 2014
1596
Французький журналіст на Майдані у Києві: «Ми всі українці»
Французький журналіст на Майдані у Києві: «Ми всі українці»
Відомий французький журналіст, письменник та філософ Бернар-Анрі Леві виступив на Майдані у Києві під час вчорашнього віча. Його звернення до українців сьогодні опублікована паризька газета Le Monde. 

«У нас в Парижі є площа Бастилії, що стала колискою французького народу, – каже Леві.– У вас є Майдан, де зараз формується український народ. Тому для мене, як громадянина батьківщини прав людини велика честь знаходитися тут в цей винятковий момент, який буває лише в історії великих народів».

Журналіст вважає, що Європа є мрією, яка об’єднує людей на Майдані. «Не Європа фінансистів, а Європа цінностей. Не бюрократична, а духовна Європа. Не та Європа, що втомилася від самої себе і сумнівається у власному змісті та призначенні, а жива, кипуча, героїчна Європа», – каже він.

Українці показують, якою повинна бути Європа, переконаний француз. За його словами, побувавши на Майдані й побачивши цей вогонь, європеєць переживає забуті відчуття.

«Я громадянин Франції. І виступаю за федеративну Європу. Але сьогодні на Майдані, де люди нагадують Європі про її первинне та головне призначення, я відчуваю себе українцем», – каже Леві

За словами журналіста, відразу після повернення до Франції він на весь голос заявлятиме про необхідність санкцій для українських чиновників. «Ніяких віз для звірів, котрі подібно до Людовіка XIV з написом «останній доказ королів» на гарматах, погрожують силою звалитися на Майдан. Я закликатиму заморозити усі їхні активи у банках Європейського Союзу та в офшорних зонах, на які ми можемо здійснювати тиск. В руках у демократій є цілий спектр різноманітних санкцій, про що нам зараз треба нагадати», – заявив Бернар-Анрі Леві.

Він також сподівається, що президент Франції Олланд зможе переконати Барака Обаму взяти участь «в операції з порятунку викраденої частини Європи».

Журналіст із захопленням висловлюється про рішучість та відповідальність українців. Він вражений тим, як майданівці дбають про «визволену частину міста».

Натякаючи на російського президента, Бернар-Анрі Леві каже: «Україна та Київ блищали, коли Росії ще не було в помині. Тому в кожному громадянині Майдану більше культури та історії, ніж у сочинському хвальку, цьому дутому Тарзані, який є ворогом святої Софії та її мудрості».

«Тому ви переможете. Тому, рано чи пізно, ви візьмете гору над Володимиром Путіним та його лакеєм Віктором Януковичем. Я кажу вам: ласкаво просимо в Європу», – підсумував француз.

Переклад: inosmi.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Бернар Анрі-Леві, zeit.de
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду