The Washington Post видалила карикатуру з дітьми сенатора в образі мавп

The Washington Post видалила карикатуру з дітьми сенатора в образі мавп

15:40,
24 Грудня 2015
1987

The Washington Post видалила карикатуру з дітьми сенатора в образі мавп

15:40,
24 Грудня 2015
1987
The Washington Post видалила карикатуру з дітьми сенатора в образі мавп
The Washington Post видалила карикатуру з дітьми сенатора в образі мавп
Автори:
Газета The Washington Post видалила карикатуру, на якій зображений сенатор Тед Круз, кандидат на пост президента США, разом зі своїми доньками в образі мавп.

The New York Times, що написала про це рішення редакції, опублікувала у своєму матеріалі твіт з видаленою карикатурою. 

Карикатуру намалювала лауреатка Пулітцерівської премії Енн Телнес. Її малюнок став відповіддю на агітаційний відеоролик, в якому Тед Круз читає з дітьми різдвяні історії - у ролику показані декілька книг, наприклад, про те, як реформа охорони здоров’я, проведена Бараком Обамою, вкрала Різдво, а також про Грінча, який загубив свої електронні листи (відсилання до історії з перепискою Гіларі Клінтон). Наприкінці відео донька Круза віддає йому книгу під назвою «Сенатор, який врятував Різдво»). 

Енн Телнес пояснила, що повважала можливим намалювати карикатуру, оскільки Круз сам порушив негласне правило не використовувати дітей у політкампанії. Кількома годинами після The Washington Post видалила малюнок, заявивши, що він суперечить редакційній політиці. 

Тед Круз різко відреагував на публікацію карикатури. «Нас всіх вчили в дитячому садку - не можна бити маленьких дівчаток. Тут нема нічого складного. Не можна висміювати дівчаток 5 та 7 років», - заявив сенатор. «Я знав, що буду зазнавати закидів з першого дня кампанії, але не очікував нічого подібного», - зазначив Круз. 

З критикою The Washington Post також виступили й інші кандидати на пост президента США від республіканців. Дональд Трамп та Марко Рубіо назвали карикатуру огидною. 

Нагадуємо, що газету The Australian звинуватили в расизмі за карикатуру, яка зображує бідних індусів, що поїдають панелі сонячних батарей. Карикатуру намалював відомий в Австралії карикатурист Білл Лік. Картинка стала його реакцією на кліматичний саміт ООН, який проходив у Парижі. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The New York Times
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду