The Washington Post: Чи запам’ятається це літо тим, що Захід дасть Україні загинути? Схоже на це...

The Washington Post: Чи запам’ятається це літо тим, що Захід дасть Україні загинути? Схоже на це...

11:15,
9 Липня 2015
3525

The Washington Post: Чи запам’ятається це літо тим, що Захід дасть Україні загинути? Схоже на це...

11:15,
9 Липня 2015
3525
The Washington Post: Чи запам’ятається це літо тим, що Захід дасть Україні загинути? Схоже на це...
The Washington Post: Чи запам’ятається це літо тим, що Захід дасть Україні загинути? Схоже на це...
Автори:
Американський журналіст зауважує, що Західні уряди не зробили нічого, аби завадити росіянам підготуватися до нової атаки.

Про це американський журналіст Джексон Діль написав у статті для The Washington Post, що має назву "Ми дамо Україні померти?"

У матеріалі окреслюються основні проблеми, що постали перед Україною: міжнародні спостерігачі констатують ріст інтенсивності боїв на Сході; Росія припинила поставку газу, щоб завадити запастися ним на наступну зиму; у Вашингтоні кредитори України виступили проти плану МВФ зі скорочення тіла боргу, що допомогло б країні уникнути дефолту.

Діль зазначає, що з усіма проблемами уряд України, демократично обраний і прозахідний, вимушений справлятися самостійно: «Німецький канцлер Ангела Меркель та її європейські партнери зайняті кризою в Греції, Барак Обама всі сили віддає укладанню ядерної угоди з Іраном. Західні уряди не зробили ніяких дій ні для перешкоджання російської агресії, ні для надання українському уряду достатньої допомоги, щоб країна змогла протриматися ще рік».

«Чи запам’ятається це літо тим, що Захід дасть Україні загинути? Схоже на це», — пише колумніст.

Журналіст також згадує Мінські домовленості. США та ЄС вимагають від України їх виконання, у той час, як Росія їх не дотримується, а американські чиновники нерідко погоджуються з росіянами в тому, що потрібно припинити бої. До того ж на Сході близько 9 000 російських солдатів, існування яких Москва заперечує, продовжують підготовку до нового масштабного нападу.

З приводу цього Діль зауважує: «Обама і Меркель стверджують, що надання допомоги українській армії не зупинить атаку і навіть може її спровокувати. Сумнівна логіка: російські аналітики вважають, що Путіну є сенс побоюватися збитку, який йому завдасть посилена українська армія».

Такі аргументи, на думку автора, жодним чином не можуть пояснити пасивність Заходу на економічному фронті: «ЄС, який витратив $ 222 мільярди на порятунок Греції, запропонував Україні $ 5,5 мільярдів. США, що виділили Мексиці $ 20 мільярдів і віддали $ 18 мільярдів на відновлення Іраку, дали Україні $ 3 мільярди кредиту». Журналіст підкреслює, що через це Україна може бути вимушена оголосити дефолт в кінці липня. На думку шведського економіста Андерса Аслунда, Україні потрібні додаткові $10 млрд, аби протриматися ще два роки. Якщо пощастить, вона зможе отримати половину цієї суми.

Українські лідери, які вважають, що б'ються з Путіним заради захисту всього демократичного Заходу, все більше турбуються через те, що їм не вдається отримати від Заходу допомогу. «Якщо ми програємо, — заявив The Washington Post прем'єр-міністр Яценюк минулого місяця, — це буде поразкою всього вільного світу». 

«Але вільний світ, схоже, зайнятий іншими справами», — підбиває підсумки Діль.

Раніше MediaSapiens публікував промову редактора «The Economist» Едварда Лукаса, в якій зазначалося: «Росія перемагає не тому, що вона сильна, а тому, що має сильне бажання і енергію. Захід програє не тому, що слабкий, а тому що має слабку волю».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Washington Post
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду