ms.detector.media
MediaSapiens
The New York Times
24.12.2015 15:40
The Washington Post видалила карикатуру з дітьми сенатора в образі мавп
The Washington Post видалила карикатуру з дітьми сенатора в образі мавп
Газета The Washington Post видалила карикатуру, на якій зображений сенатор Тед Круз, кандидат на пост президента США, разом зі своїми доньками в образі мавп.

The New York Times, що написала про це рішення редакції, опублікувала у своєму матеріалі твіт з видаленою карикатурою. 

Washington Post retracts cartoon that depicts Cruz's daughters as trained monkeys: https://t.co/Bqx9O9GB4T pic.twitter.com/dk49MA5tnG

— The Hill (@thehill) December 23, 2015

Карикатуру намалювала лауреатка Пулітцерівської премії Енн Телнес. Її малюнок став відповіддю на агітаційний відеоролик, в якому Тед Круз читає з дітьми різдвяні історії - у ролику показані декілька книг, наприклад, про те, як реформа охорони здоров’я, проведена Бараком Обамою, вкрала Різдво, а також про Грінча, який загубив свої електронні листи (відсилання до історії з перепискою Гіларі Клінтон). Наприкінці відео донька Круза віддає йому книгу під назвою «Сенатор, який врятував Різдво»). 

Енн Телнес пояснила, що повважала можливим намалювати карикатуру, оскільки Круз сам порушив негласне правило не використовувати дітей у політкампанії. Кількома годинами після The Washington Post видалила малюнок, заявивши, що він суперечить редакційній політиці. 

Тед Круз різко відреагував на публікацію карикатури. «Нас всіх вчили в дитячому садку - не можна бити маленьких дівчаток. Тут нема нічого складного. Не можна висміювати дівчаток 5 та 7 років», - заявив сенатор. «Я знав, що буду зазнавати закидів з першого дня кампанії, але не очікував нічого подібного», - зазначив Круз. 

З критикою The Washington Post також виступили й інші кандидати на пост президента США від республіканців. Дональд Трамп та Марко Рубіо назвали карикатуру огидною. 

Нагадуємо, що газету The Australian звинуватили в расизмі за карикатуру, яка зображує бідних індусів, що поїдають панелі сонячних батарей. Карикатуру намалював відомий в Австралії карикатурист Білл Лік. Картинка стала його реакцією на кліматичний саміт ООН, який проходив у Парижі. 

ms.detector.media