Депутати хочуть заборонити продаж і рекламу тютюну в спорудах Євро-2012

00:00,
26 Січня 2012
472

Депутати хочуть заборонити продаж і рекламу тютюну в спорудах Євро-2012

00:00,
26 Січня 2012
472
Депутати хочуть заборонити продаж і рекламу тютюну в спорудах Євро-2012
У парламенті зареєстровано законопроект про повну заборону на вживання та використання, продаж і рекламу тютюнових виробів у спортивних спорудах, де будуть проходити заходи чемпіонату Євро-2012, на період проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні.

Автори законопроекту № 9642 мають на меті привести чинне законодавство у відповідність з вимогою УЄФА щодо заборони на використання, продаж і рекламу тютюнових виробів на всіх стадіонах Євро-2012 під час футбольних заходів в рамках проведення чемпіонату Європи в Україні.

Зокрема Закон України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні» пропонується доповнити новою статтею № 13-1 «Забезпечення здоров'я уболівальників та спортсменів і створення сприятливої атмосфери для перегляду матчів Євро-2012» такого змісту:

«У спортивних спорудах, де будуть проходити заходи чемпіонату Євро-2012, на період   проведення  чемпіонату забороняється:

- вживання та використання тютюнових виробів;

- реалізація (продаж) тютюнових виробів,  предметів, пов'язаних з  їх  вживанням;

 - будь-яка реклама тютюнових виробів, реклама знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби;

- проведення заходів: з безоплатної роздачі, обміну тютюнових виробів на тютюнові вироби чи будь які інші товари, роботи, послуги;

- дарування тютюнових виробів у вигляді бонусу за придбання іншого товару або послуги;

- розміщення інформації про виробника тютюнових виробів та/або тютюнові вироби у місцях, де ці вироби реалізуються чи надаються споживачеві, у тому числі на елементах обладнання та/або оформлення місць торгівлі.

Заборона поширюється на всі без виключення приміщення і відкриті зони всієї території спортивної споруди».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ukr.obozrevatel.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду