В Україні заборонили куріння в закритих приміщеннях. Штраф власникам – до 10 тис. гривень.

00:00,
24 Травня 2012
391

В Україні заборонили куріння в закритих приміщеннях. Штраф власникам – до 10 тис. гривень.

00:00,
24 Травня 2012
391
В Україні заборонили куріння в закритих приміщеннях. Штраф власникам – до 10 тис. гривень.
368 депутатів у другому читанні підтримали проект закону, який повністю забороняє курити в більшості закритих приміщень, включно з офісами, барами та ресторанами.

Законопроект 9474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів)» ініціювали 12 депутатів із різних фракцій на чолі з головою Комітету з питань охорони здоров'я Тетяною Бахтеєвою.

Наприкінці 2011 року Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив результати опитування, згідно з яким 84% українців схвально ставляться до повної заборони тютюну в більшості закритих приміщень.

Також на підтримку законопроекту активісти зібрати тисячу підписів офіціантів. Документ забороняє куріння в ліфтах і таксофонах, у приміщеннях і на території лікарень, навчальних закладів, на дитячих майданчиках, у спортивних спорудах, під'їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті.

Заборона також стосується ресторанів і кав’ярень, музеїв та концертних залів, приміщень органів влади та зупинок громадського транспорту. У приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в готелях, гуртожитках, аеропортах і на вокзалах курити дозволено лише у спеціально відведених приміщеннях, розміри яких не повинні перевищувати 10% від загальної площі і повинні добре провітрюватися.

Порушення закону у разі набуття ним чинності загрожуватиме власникам закладів штрафами до 10 тисяч гривень.

Заборона на куріння у громадських приміщеннях вже діє у таких країнах: Норвегія, Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Румунія, Туреччина, Греція, Чеська Республіка, Австрія, Німеччина, Данія, Бельгія, Нідерланди, Франція, Італія, Іспанія, Великобританія та Ірландія. З 1 червня такий закон набирає чинності в Болгарії.

Джерело: BBC Ukraine

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
freepik.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду