Тарас Шевченко: «Так просто закон про заборону куріння не обійти»

00:00,
15 Січня 2013
555

Тарас Шевченко: «Так просто закон про заборону куріння не обійти»

00:00,
15 Січня 2013
555
Тарас Шевченко: «Так просто закон про заборону куріння не обійти»
Юрист і керівник проекту «Київ без тютюнового диму» спростував поради щодо того, як обійти закон про заборону куріння, які дало рестораторам видання «Деньги.ua».

14 січня там опублікували матеріал про те, як «при юридически грамотном подходе, относительно скромных затратах и наличии творческого похода» облаштувати в закладах харчування зали для курців.

Власне, вся порада зводилася до того, що частину приміщення, який знаходиться зал для курців, потрібно передати суб’єкту господарської діяльності, який не займається ресторанною справою. Відповідно, в такому приміщенні можна буде облаштувати місця для куріння, які займатимуть 10% загальної площі.

«Якщо кімнату ресторану передати іншій юридичній особі, то дійсно там можна облаштувати місця для куріння. Але, по-перше, ці місця мають займати не більше 10% кімнати, що загалом небагато, тож повноцінного залу для курців так не створиш. По-друге, якщо в цьому залі будуть стояти столики, працюватимуть офіціанти, люди замовлятимуть і споживатимуть їжу, то вийде, що юридична особа, якій передали приміщення, займатиметься ресторанною справою без відповідного дозволу. А це вже інше порушення», – пояснив Тарас Шевченко.

Також він назвав стовідсотково помилковим твердження: «курить у центрального входа в ресторан или кафе допустимо только в специально отведенных для курения местах, где размещается наглядная информация».

«Коли людина виходить на вулицю, вона може курити будь-де, де їй заманеться, окрім зупинок громадського транспорту, дитячих майданчиків, територій медичних і навчальних закладів», – додав пан Шевченко. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
radiosvoboda.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду