У 122 країнах на пачках є попередження про шкідливість куріння

00:00,
26 Липня 2013
456

У 122 країнах на пачках є попередження про шкідливість куріння

00:00,
26 Липня 2013
456
У 122 країнах на пачках є попередження про шкідливість куріння
Однак це лише 60% від загальної кількості країн у світі. У решті – подібних попереджень досі нема.  

Або ж є, але занадто малі – на них відведено менше 30% площі пачки, а саме попередження містить лише текст. Такі попередження ВООЗ не вважає ефективними.

Не розміщують застереження переважно у країнах з низьким рівнем доходу. А ось лідерами із їх запровадження є країни із середнім рівнем доходу – у 22 з них розміщують великі попередження (понад 50% площі пачки), які відповідають усім вимогам ВООЗ. Для порівняння, лише у 5 країнах з високим рівнем доходу і у 3 з низьким на пачках сигарет друкують аналогічні застереження.  

Країни з високим, середнім і низьким рівнем доходу, у яких впроваджені попередження про шкідливість куріння на пачках сигарет. Темно-синій - попередження відповідає усім вимогам ВООЗ, сірий - попередження не введені або займають менше 30% площі сигаретної пачки.

Нагадаємо, загалом у 63 країнах світу введені графічні попередження на пачках сигарет, які займають не менше 49% площі пачки.  За підрахунками ВООЗ, у цих країнах живе понад мільярд людей.

Країни, в яких впроваджені графічні попередження на пачках сигарет, що відповідають усім вимогам ВООЗ

В Україні графічні попередження з’явилися 4 жовтня 2012 року.

«Медіафільтр» публікує переклад і стислий виклад одного із розділів звіту ВООЗ «Епідемія тютюнопаління у світі, 2013» . Матеріали можна знайти за тегом «звіт ВООЗ-2013».

Джерело: ВООЗ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
facebook.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду