Швейцарія посилює антитютюнове законодавство

00:00,
20 Серпня 2012
473

Швейцарія посилює антитютюнове законодавство

00:00,
20 Серпня 2012
473
Швейцарія посилює антитютюнове законодавство
Нові жорсткі заходи проти пасивного куріння можуть запровадити у Швейцарії. Ініціатори нововведень мають намір значно посилити антитютюнове законодавство, заборонивши курити майже всюди.

Нині у Швейцарії діє федеральний закон про заборону куріння у громадських місцях, який не дозволяє курити в закритих громадських приміщеннях, зокрема барах, ресторанах, кінотеатрах, школах, торговельних центрах і спортивних комплексах, а також у кімнатах з робочими місцями для кількох осіб. Причому в деяких швейцарських регіонах діють ще суворіші обмежувальні заходи.

Але місцеві противники куріння хочуть піти ще далі. Згідно з текстом законопроекту, винесеного на референдум, який відбудеться 23 вересня, куріння на всій території країни має бути повністю заборонено у службових приміщеннях, місцях громадського харчування, готелях, кафе і барах, магазинах і торговельних центрах, громадських установах, лікарнях та медичних центрах, дитячих установах, будинках для літніх людей, слідчих установах, навчальних закладах, місцях культури, спортивних і розважальних спорудах та у громадському транспорті. Крім того, каратимуть за куріння навіть на відкритому повітрі, якщо поруч перебувають діти, хворі або літні люди.

Цікаво, що в кабінеті для однієї особи курити можна. Однак, якщо це чиновник, до якого періодично заходять відвідувачі або підлеглі, курити йому також заборонено. Порушникам закону загрожуватиме штраф до 20 тисяч доларів.

Автори законодавчої ініціативи стверджують, що введення жорсткої заборони на куріння у деяких регіонах призвело до зниження випадків інфарктів на 20%, а респіраторних захворювань – на 19%.

Джерело: Правда.ру  / Львівська Газета 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
medzapros
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду