Радниця Стеця заявила у прокуратуру про незаконність обшуків у колишнього редактора каналу АТR

Радниця Стеця заявила у прокуратуру про незаконність обшуків у колишнього редактора каналу АТR

14:30,
14 Грудня 2015
1297

Радниця Стеця заявила у прокуратуру про незаконність обшуків у колишнього редактора каналу АТR

14:30,
14 Грудня 2015
1297
Радниця Стеця заявила у прокуратуру про незаконність обшуків у колишнього редактора каналу АТR
Радниця Стеця заявила у прокуратуру про незаконність обшуків у колишнього редактора каналу АТR
Автори:
Радниця Міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар написала заяву до Прокуратури АР Крим при Генеральній прокуратурі України за фактом обшуку, який провела російська ФСБ у Криму в будинку колишнього журналіста кримськотатарського телеканалу АТR, нині редактора продакшн-студії QaraDeniz production Романа Спиридонова.

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики (МІП).

Як уточнює МІП, обшуки були проведені співробітниками Слідчого комітету РФ і УФСБ Росії по Республіці Крим та місту Севастополю. За словами радника міністра, тиск на свободу слова на півострові носить системний та цілеспрямований характер.

«Окрім справ «26-го лютого» та «3-го травня» в окупаційної влади Криму з’явився ще один інструмент тиску – «блокадна справа» проти власника телеканалу АТR. Під цим приводом неодноразово проводили обшуки в домівках колишніх працівників каналу, вилучали техніку. Мета таких дій – занурити всіх у страх та мовчання», - зазначила Еміне Джеппар.

Радник міністра вважає, що вчинені російськими силовиками в Криму дії містять ознаки злочинів, передбачених ст.171 Кримінального кодексу України (Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), ст.162 КК (Порушення недоторканності житла) та ст.186 КК України (Грабіж).

Нагадаємо, 10 грудня російська окупаційна влада Криму провела обшук у  кримського журналіста, колишнього редактора кримськотатарського телеканалу АТR Романа Спиридонова. Пізніше кримський адвокат Джеміль Темішев повідомив, що під час обшуку в помешканні журналіста вилучили планшет і в кухні на холодильнику начебто знайшли папку з роздрукованою інструкцією з виготовлення вибухового пристрою. Роман Спиридонов стверджує, що це не його. Під час допиту кримського журналіста у ФСБ мова йшла, за його словами,  здебільшого про ініціатора громадянської блокади Криму, власника телеканалу ATR Ленура Іслямова.

9 грудня слідчі ФСБ провели  другий обшук у будинку екс-гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Ельзари Іслямової у Криму. Як повідомив адвокат  Джеміль Темишев, дії ФСБ відбуваються в рамках кримінальної справи відносно власника телеканалу ATR та ініціатора блокади Криму Ленура Іслямова. 

Раніше Слідчий відділ УФСБ Росії по Криму порушив кримінальну справу проти власника ATR Ленура Іслямова. 2 листопада представники ФСБ РФ обшукали будинок бізнесмена, який  став одним з ініціаторів блакади Криму, а також помешкання його родичів і офіси кількох його компаній. Крім того обшуки відбулися й у колишнього редактора телеканалу Лілі Буджурової та екс-гендиректора каналу Ельзари Іслямової.

Прокуратура АР Крим при Генпрокуратурі України почала досудове розслідування факту незаконного обшуку в будинку екс-гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Ельзари Іслямової, проведеного співробітниками ФСБ РФ у Криму 9 грудня.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Еміне Джеппар. Фото: "Радіо Свобода"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду