До екс-гендиректора кримськотатарського каналу ATR у Криму знову прийшли з обшуком

До екс-гендиректора кримськотатарського каналу ATR у Криму знову прийшли з обшуком

11:14,
9 Грудня 2015
2065

До екс-гендиректора кримськотатарського каналу ATR у Криму знову прийшли з обшуком

11:14,
9 Грудня 2015
2065
До екс-гендиректора кримськотатарського каналу ATR у Криму знову прийшли з обшуком
До екс-гендиректора кримськотатарського каналу ATR у Криму знову прийшли з обшуком
Автори:
Вранці 9 грудня у Криму представники російської окупаційної влади провели обшук в будинку екс-гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Ельзари Іслямової.

Про це написала її колишня і нинішня колега Ліля Буджурова у Facebook.

«Близько 7 ранку прийшли з обшуком до Ельзари Іслямової», – поінформувала пані Буджурова, не повідомляючи про деталі.

Слідчі ФСБ проводили обшук в будинку екс-гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR в Криму Ельзари Іслямової в рамках кримінальної справи відносно власника телеканалу ATR та ініціатора блокади Криму Ленура Іслямова. Про це розповів адвокат Іслямова Джеміль Темишев, повідомляє видання «События Крыма».

«Шукали документи, що підтверджують причетність когось до злочинної діяльності Ленура Іслямова. Нічого не знайшли. Ельзара-ханум поводилася спокійно, і слідчий не давав приводу для того, щоб нервувати або переживати», - розповів він.

Обшук тривав півтори години. За словами адвоката, на цей раз слідчий і оперативні співробітники поводилися досить коректно. Він зазначив, що правоохоронці не перешкоджали адвокату бути присутнім при обшуку.

«Цього разу слідча справа була проведена, на мій погляд, без порушень, в дуже коректній формі і жодних претензій до слідства немає. Звичайно, обшук сам по собі справа неприємна, але наскільки було можливо, всі права були дотримані», - зазначив Джеміль Темишев.

Після припинення роботи кримськотатарського каналу ATR на півострові через відмову Роскомнагляду у реєстрації Ліля Буджурова та Ельзара Іслямова створили незалежну продакшн-студію QaraDeniz production.

Як писав MediaSapiens, 2 листопада представники ФСБ РФ обшукала будинок бізнесмена Ленура Іслямова, який  став одним з ініціаторів блакади Криму, а також помешкання його родичів і офіси кількох його компаній. Крім того обшуки відбулися й у колишнього редактора телеканалу Лілі Буджурової та екс-гендиректора каналу Ельзари Іслямової. Слідчий відділ УФСБ Росії по Криму порушив кримінальну справу проти власника ATR Ленура Іслямова.

Так званий «прем’єр-міністр» окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов у Facebook назвав обшуки «справедливою» реакцією на заклики Ленура Іслямова блокувати постачання продуктів та електроенергії до Криму з материкової України.

Міністерство внутрішніх справ України відкрило два кримінальних провадження за порушення прав громадян у Криму – щодо незаконного проникнення в житло та щодо перешкоджання законній діяльності громадських організацій, які виступають проти окупації Криму.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ельзара Іслямова (зліва) і Ліля Буджурова. Фото: Facebook Ельзари Іслямової.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду