Генпрокуратура назвала організатора побиття Тетяни Чорновол

Генпрокуратура назвала організатора побиття Тетяни Чорновол

17:12,
18 Листопада 2015
4354

Генпрокуратура назвала організатора побиття Тетяни Чорновол

17:12,
18 Листопада 2015
4354
Генпрокуратура назвала організатора побиття Тетяни Чорновол
Генпрокуратура назвала організатора побиття Тетяни Чорновол
Автори:
Організатором побиття журналістки, а нині народного депутата Тетяни Чорновол під час Майдану був кримінальний авторитет з м.Дніпродзержинська (Дніпропетровська область) Олег Нетребко, який нині переховується від правосуддя.

Про це 18 листопада на брифінгу повідомив начальник департаменту карного розшуку МВС Володимир Остапенко, повідомляє «Еспресо.TV».

«Встановлено, що кримінальний авторитет з Дніпродзержинська Олег Нетребко з прізвиськом "Нетрик" підшукав для здійснення злочину (нападу на Чорновол) підопічних, які перебували під його впливом: Зінченко, Залюбовський, Корнілов, які були викликані з Дніпродзержинська», - сказав пан Остапенко. 

За його словами, їх зустрів Сергій Котенко (один з фігурантів злочину. – Ред), а потім були обговорені й розподілені їх ролі у злочині.

«Корнілов, Нетребко, Зінченко оголошені у міжнародний розшук по лінії Інтерполу, - повідомив Володимир Остапенко.

Він додав, що Котенко і Залюбовський засуджені за скоєння цього злочину.

«Зінченко з серпня переховується в Росії. За орієнтуванням він був затриманий, були направлені матеріали для екстрадиції, але РФ затягнула процес і потім Зінченко був звільнений, його місце перебування – швидше за все Росія», - сказав начальник департаменту карного розшуку МВС, додавши, що й інші розшукувані в цій справі також знаходяться поза Україною.

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня 2014 року на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині. За фактом побиття міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство».

6 квітня Бориспільський міськрайонний суд Київської області випустив на свободуРомана Залюбовського та Сергія Котенка. Суд призначив Сергію Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо Романа Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік.

Фракція «Народний фронт», до якої входить пани Чорновіл, готувала апеляцію та вимагала від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічно кінця і встановити замовників злочину.

Як писав Media Sapiens, ключові міжнародні ЗМІ після побиття Тетяни Чорновол опублікували матеріали про це.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
portal.lviv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду