Радник Стеця написала заяву в прокуратуру щодо обшуків ФСБ у домівках колишніх співробітників АТR

Радник Стеця написала заяву в прокуратуру щодо обшуків ФСБ у домівках колишніх співробітників АТR

13:22,
3 Листопада 2015
1523

Радник Стеця написала заяву в прокуратуру щодо обшуків ФСБ у домівках колишніх співробітників АТR

13:22,
3 Листопада 2015
1523
Радник Стеця написала заяву в прокуратуру щодо обшуків ФСБ у домівках колишніх співробітників АТR
Радник Стеця написала заяву в прокуратуру щодо обшуків ФСБ у домівках колишніх співробітників АТR
Автори:
Радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар написала заяву до Прокуратури Автономної Республіки Крим, що виїхала з окупованого Криму до Києва, за фактом обшуків російською Федеральною службою безпеки в Криму помешкань та офісів власника і колишніх співробітників телеканалу ATR. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики.

Заява до прокуратури стосується обшуків у приміщенні, де раніше знаходився телеканал АТR, в оселях колишніх генерального директора телеканалу Ельзари Іслямової та її заступника, кримського журналіста Лілі Буджурової, в домі батька власника телеканалу, Едема Іслямова, а також у зв’язку із відкриттям кримінальної справи проти власника ATR Ленура Іслямова.

На думку заявниці, що вчинені дії містять ознаки злочинів, передбачених статтею 171 Кримінального кодексу України «Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста», статтею 162 ККУ «Порушення недоторканності житла» та статтею 186 ККУ «Грабіж».

За словами пані Джеппар, яка в минулому працювала на ATR, тиск на телеканал ATR та його співробітників, у тому числі – колишніх, тільки зростає, і на це мають реагувати органи прокуратури України.

«Обшуки в домівках колишнього керівництва телеканалу, вилучення документів, комп’ютерів та телефонів, залякування родини власника АТR, що знаходиться у Криму – можуть кваліфікуватися, як порушення недоторканості житла та грабіж. Вважаю, що всі причетні до обшуків та відкриття кримінальної справи рано чи пізно мають понести кримінальну відповідальність», – зазначила пані Джеппар.

Нагадаємо, 2 листопада вранці стало відомо, що російська Федеральна служба безпеки порушила кримінальну справу проти власника каналу ATR Ленура Іслямова – громадянина Росії, який живе на материковій Україні та який є одним з ініціаторів блокади Криму.

Також 2 листопада в Криму відбулися обшуки ФСБ в помешканнях колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR Лілі Буджурової та Ельзари Іслямової, а також в офісі каналу в Сімферополі та в помешканнях власника ATR Ленура Іслямова й на його підприємствах. Ленур Іслямов назвав дії ФСБ «помстою за те, що не прийняв правила гри Путіна по Криму».

Міністерство внутрішніх справ України відкрило два кримінальних провадження за порушення прав громадян у Криму. Провадження стосуються фактів незаконного проникнення в житло батьків директора телеканалу ATR Ленура Іслямова, а також перешкоджання законній діяльності громадських організацій, які виступають проти окупації Криму.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що тиск на телеканал ATR є тиском на весь кримськотатарський народ і на українське суспільство, а також закликав до відповідної реакції від органів прокуратури України.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду