Тиск на ATR є тиском на кримськотатарський народ і українське суспільство – Стець

Тиск на ATR є тиском на кримськотатарський народ і українське суспільство – Стець

11:29,
3 Листопада 2015
1304

Тиск на ATR є тиском на кримськотатарський народ і українське суспільство – Стець

11:29,
3 Листопада 2015
1304
Тиск на ATR є тиском на кримськотатарський народ і українське суспільство – Стець
Тиск на ATR є тиском на кримськотатарський народ і українське суспільство – Стець
Автори:
Тиск на кримськотатарський телеканал ATR є тиском на весь кримськотатарський народ і на українське суспільство. Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, коментуючи обшуки російською Федеральною службою безпеки в Криму в помешканнях власника і колишніх співробітників телеканалу ATR.

На думку Юрія Стеця, обшуки, що відбулись 2 листопада зранку в домівках власника кримськотатарського каналу АТR Ленура Іслямова, його батька, колишніх генерального директора АТR Ельзари Іслямової та іі заступника, журналіста Лілі Буджурової – «це не просто прямий наступ на свободу слова в Криму, це знищення останніх осередків вільної преси».

«Телеканал АТR є одним із символів вільного Криму, тиск на який є тиском на весь кримськотатарський народ, тиском на українське суспільство. Вимагаю відповідної реакції від органів прокуратури України. Мають бути встановлені всі особи, причетні до порушення прав мешканців Криму, прав кримських татар, прав кримських журналістів, та притягнуті до відповідальності згідно із встановленим законодавством в Україні», - йдеться в заяві пана Стеця, поширеній прес-службою Міністерства інформаційної політики.

Міністр інформаційної політики також зауважив, що корінний народ Криму - України – кримські татари, через свою незгоду з окупацією українського півострова, стали мішенню каральних операцій окупаційної влади Криму.

Нагадаємо, 2 листопада вранці стало відомо, що російська Федеральна служба безпеки порушила кримінальну справу проти власника каналу ATR Ленура Іслямова – громадянина Росії, який живе на материковій Україні та який є одним з ініціаторів блокади Криму.

Також 2 листопада в Криму відбулися обшуки ФСБ в помешканнях колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR Лілі Буджурової та Ельзари Іслямової, а також в офісі каналу в Сімферополі та в помешканнях власника ATR Ленура Іслямова й на його підприємствах. Ленур Іслямов назвав дії ФСБ «помстою за те, що не прийняв правила гри Путіна по Криму».

Міністерство внутрішніх справ України відкрило два кримінальних провадження за порушення прав громадян у Криму. Провадження стосуються фактів незаконного проникнення в житло батьків директора телеканалу ATR Ленура Іслямова, а також перешкоджання законній діяльності громадських організацій, які виступають проти окупації Криму.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду