Як світ користується соціальними мережами? (ІНФОГРАФІКА)

00:00,
29 Червня 2011
2357

Як світ користується соціальними мережами? (ІНФОГРАФІКА)

00:00,
29 Червня 2011
2357
Як світ користується соціальними мережами? (ІНФОГРАФІКА)
Британська дослідницька компанія TrendStream уперше оприлюднила найбільш детальні світові дослідження людської поведінки в соціальних медіа GlobalWebIndex та рівень проникнення соціальних мереж.

Йдеться про такі країни як Канада, США, Мексика, Бразилія, Іспанія, Франція, Велика Британія, Німеччина, Нідерланди, Італія, Польща, Росія, Китай, Гонконг, Малайзія, Сінгапур, Філіппіни, Індонезія, Південна Корея, Японія, Австралія.

 

 

Дослідники проаналізували активність користувачів соціальних мереж та їхній поділ на три типи поведінки: ті, хто переважно використовує соцмережі для повідомлень; ті, хто активно працює в групах, а також «поширювачі змісту».

 

Така поведінкова інформація дає відповіді на запитання: як люди використовують соціальні мережі? В анотації до дослідження упорядники наголошують ‑ соціальні мережі наразі настільки всепроникливі, що стосуються кожного аспекту нашого інтернет-досвіду. Отже, британці впевнені, такі деталі необхідні для ефективного планування та ведення бізнесу за допомогою соціальних мереж.

 

Отримані дані свідчать ‑ користувачі у світі надзвичайно відрізняються тим, як вони використовують свої мережі: чи то акцентуючись на обміні повідомленнями і менше обмінюючись змістом, що видно з таких усталених ринків як США чи Велика Британія; чи то більше акцентуючись на змісті та групах, як видно на прикладі швидкозростаючих ринків Індонезії чи Китаю.

Стосовно рівня проникнення соціальних мереж у досліджувані країни, варто звернути увагу, що середній показник проникнення з-поміж цих країн становить більш як 50%.

 

 

Варто зазначити, що попередні дослідження соціальних медіа британці оприлюднили торік у серпні. Тоді дослідники вивчали 18 країн. Можливо, наступного року Україна потрапить до переліку ринків, що потребуватимуть вивчення.

 

Як вважаєте, чи є в України шанс долучитися до подібних досліджень?

 

Олександр ПІДДУБНИЙ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
GlobalWebIndex
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду