Руперт Мердок: слова як гроші

00:00,
21 Липня 2011
1199

Руперт Мердок: слова як гроші

00:00,
21 Липня 2011
1199
Руперт Мердок: слова як гроші
«Руперт Мердок називає себе щасливчиком та азартним гравцем. Але зараз йому дісталися погані карти: його медіаімперію спіймали на прослуховуванні приватних телефонних розмов і підкупі поліції. Магнат запевнює, що нічого про це не знав. Можливо, у цій партії він блефує та ризикує втратити все. Англійці йому не вірять – всім прекрасно відомо, що Мердок буквально жив своїми газетами» – «Ведомости», як і інші закордонні та вітчизняні видання всіх рангів, не припиняють з’ясовувати причину успіху однієї з найбільш неоднозначних фігур у сучасному медіа-бізнесі.    

 

Популярні видання на фоні останніх подій продовжують аналізувати постать Руперта Мердока, історію його становлення та етику ведення бізнесу. Преса дивиться на Мердока як завгодно: прагматично, іронічно, часом гротескно – але незмінно відзначає його талант робити свою справу. Тобто перетворювати слова у гроші.

 

Vanity Fair нещодавно опублікував видуману обкладинку New York Post. Редакція намагалася уявити, як газета висвітлювала б скандал навколо супер-бізнесмена, якби Мердок не був її власником.

 

Фото: Slon.ru

 

Газета «Ведомости» написала коротку історію життя та формування особистості видавця, який «у студентстві перехворів соціалізмом», ставлячи у власній кімнаті на почесному місці бюст Леніна, та «спускав гроші на карти і видавав підпільну газету».

 

«Бізнесмен живе своєю імперією, навіть у вихідні не злізає з телефону, обговорюючи з редакторами останні події. Йому 80 років, його зовнішній вигляд відповідає його рокам. Але він хоче все знати і буквально полює на новини, розповідають його співробітники, і сам постійно ділиться ними зі своїми газетами. Один із співробітників назвав його «ходячим елітним інформаційним сервісом». Сам Мердок, втім, стверджує, що у останні декілька років перестав заглиблюватися у деталі життя своїх таблоїдів, йому більш цікава солідна журналістика The Wall Street Journal», – пише видання.

 

Фото ScrapeTV

 

Навіть вороги бізнесмену визнають його вплив і талант. «Мердок, мабуть, найуспішніший власник та управляючий медіа в історіі», – написав нещодавно в колонці Financial Time давній конкурент Мердока, колишній голова ради директорів Telegraph Group Конрад Блек.

 

За матеріалами Slon.ru, Ведомости

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
boxcarmarketing
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду