Один день без користування цифровими технологіями та гаджетами змусив британців відчувати себе самотньо

00:00,
22 Липня 2011
1162

Один день без користування цифровими технологіями та гаджетами змусив британців відчувати себе самотньо

00:00,
22 Липня 2011
1162
Один день без користування цифровими технологіями та гаджетами змусив британців відчувати себе самотньо
У Великобританції провели соціологічне дослідження Digital Selves тобто «Цифрова самотність», повідомляє The Daily Telegraph.  

Соціологічне дослідження, проведене Intersperience, показало, наскільки сучасна людина не мислить свого життя без цифрових технологій, можливості користування медіа- та соціальним контентом. І хоча цифри стосуються лише британців, можна достатньо впевнено стверджувати, що картина соціуму будь-якої розвиненої країни буде приблизно така сама.

 

У опитування прийняло участь більше тисячі людей віком від 18 до 65 років. Перед учасником стояло завдання прожити повний день без використання телебачення, інтернету, смартфонів, iPad та будь-яких інших комунікаційних гаджетів.

 

Виявилося, що більшість британців почуваються схвильовано, якщо позбавлені можливості користуватися інтернетом навіть достатньо короткий проміжок часу – 53% засмучувалися, коли втрачали доступ до інтернету.

 

 «Деякі описували, що припинити користуватися всіма технологіями та гаджетами так само важко, як кинути курити або вживати алкоголь. А значна кількість людей дещо «хитрували», вмикаючи телевізор або радіо – оскільки більше не вважають їх надсучасними технологіями», – відзначає The Daily Telegraph.

 

40% опитаних британців зізналися, що відчувають глибоке почуття самотності, коли у них відібрали можливість користуватися технологіями.

 

За матеріалами The Daily Telegraph

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду