Новий редактор GQ Russia Михайло Ідов: «Все можна робити добре і погано»

00:00,
10 Січня 2012
1507

Новий редактор GQ Russia Михайло Ідов: «Все можна робити добре і погано»

00:00,
10 Січня 2012
1507
Новий редактор GQ Russia Михайло Ідов: «Все можна робити добре і погано»
Сьогодні офіційно оголошено про те, що новим редактором російської версії GQ став американський журналіст і письменник Михайло Ідов. OpenSpace поговорил з Ідовим про його бачення журналу, особливості російської журналістики та якість будь-якої роботи.

Про американський та російський GQ. В американському GQ є така близька мені річ як feature well, дослівно «колодязь» – всередині кожного номеру дві або три довгі репортерські статті, робота над якими триває місяцями. У британському GQ, до якого російський набагато ближче за структурою, цього немає. Одним з моїх перших завдань стане «прорубати» такий колодязь. Я вважаю, що російський GQ – взагалі ідеальна платформа для якісної довгої журналістики.

Про гламур. Чесно і не без задоволення зізнаюся, що не розумію як значення слова «гламур» – так і ідею боротьби з ним.

Про головне. Все на світі може бути зроблено добре і погано, і кращі вияви промислового дизайну в сто раз цікавіші середніх виявів абстрактного мистецтва.

Про команду GQ. GQ працює із великим випередженням, і першим повністю «моїм» номером стане травневий, а до того часу ще багато чого може змінитися. Крім того, було б дивно, якби мої майбутні колеги дізналися про такі речі з преси, а не особисто. Можу хіба що зі впевненістю сказати, що в перший же день вб’ю колонку Михайла Ідова. Кому цікаві думки цього зануди?

Про роботу над матеріалами. Я не згоден, що в Росії немає хороших авторів. Їх десятки. Тут скоріше відсутня культура роботи з редактором – коли ви разом за три, чотири, п’ять варіантів розробляєте текст: відсікаєте зайве, вибудовуєте сценки, налагоджують структуру. А це якраз одне з моїх улюблених занять – причому незалежно від сторони.

Про плани. Я збираюся активно залучати західних журналістів, знайомих і ні, працювати на російському грунті. При цьому я радий буду тут же перестати їх використовувати, якщо російські автори виявляться на рівні. Взагалі завдання таке – щоб через рік-другий матеріали з російського GQ передруковувалися на Заході так само вільно, як західні тут. Працювати на щось менше було б нудно, чесно кажучи.

Повний текст інтерв’ю з Михайлом ІдовимOpenSpace

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Михайло Ідов / OpenSpace
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду