Творець торрент-протоколу Брем Коен має намір «вбити» традиційне телебачення

00:00,
15 Лютого 2012
2288

Творець торрент-протоколу Брем Коен має намір «вбити» традиційне телебачення

00:00,
15 Лютого 2012
2288
Творець торрент-протоколу Брем Коен має намір «вбити» традиційне телебачення
Американський програміст Брем Коен анонсував нову версію протоколу BitTorrent, направлену на інтернет-трансляцію подій і покликану, за словами розробника, проілюструвати, що традиційне телебачення – це анахронізм.

Розроблена Коеном технологія інтернет-трансляцій отримала назву BitTorrent Live, повідомляє TechCrunch.

Під час свого виступу на конференції SF MusicTech Брем Коен (Bram Cohen) заявив: «Моя мета полягає у тому, щоб вбити телебачення».

«Фізична інфораструктура телебачення неминуче зникне, проте телебачення як модель споживання контенту залишиться», – додав пізніше Коен у інтерв’ю TechCrunch.

Зараз програміст шукає партнерів, які погодяться на розповсюдження свого контенту у рамках тестування BitTorrent Live.

Першопочаткова версія протоколу BitTorrent не підходила для прямих ефірів, оскільки відео передавалося із великою затримкою. Однак за три роки роботи Коену вдалося вдосконалити технологію до затримки у 5 секунд.

Брем Коен відомий як розробник протоколу обміну даних BitTorrent. Таку назву також має один із торрент-клієнтів – програма, яка використовується для завантаження файлів. Основний принцип торрент-завантаження файлів полягає у тому, що розділений на фрагменти файл при завантаженні одночасно і роздається іншим користувачам. Чим більша кількість людей «роздає» розділений на фрагменти файл, тим вища швидкість завантаження цього файлу у тих, хто його «качає». На практиці зручність торрент-протоколу полягає у тому, що навіть користувачі з низькою швидкістю інтернет-підключення можуть завантажити файл на високій швидкості, за умови якщо його «роздає» значна кількість інших користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Брем Коен (Bram Cohen) / Photo: Jacob Appelbaum
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду