Медіа в русі

00:00,
18 Лютого 2012
1481

Медіа в русі

00:00,
18 Лютого 2012
1481
Медіа в русі
Стратегічно мислити, вирізнятися та прагнути взаємодії з читачами – принципи роботи журналістів The New York Times  із соціальними медіа.

«Стратегічно мислити, вирізнятися та прагнути взаємодії [з читачами] – не достатньо задовольнятися лише ковзанням по поверхні соціальних медіа» - вважає Ліз Герон, редактор з  питань соціальних  медіа The New York Times    та  основний доповідач на конференції «Медіа в русі», яка відбулася  в Лондоні 3 лютого цього року.

Хоч  2011 рік був «поза всяким сумнівом поворотним пунктом для соціальних медіа», але Герон вважає, що  питання 2012 року не в тому, чи агентства новин використовують соціальні медіа, а в тому як вони вирізняють себе з-поміж всіх інших голосів.  The New York Times   відповідає на цей виклик з піднятою головою, сказала Герон, застосовуючи інноваційні підходи до Twitter, Facebook Subscribe та  Google Plus щоб дозволити читачам безпосередньо взаємодіяти з журналістами.

«Ми знаємо, що маємо залишатися  інноваційними і змінити  підхід», - сказала вона. «Наш виклик у тому, як інформувати та збільшити читацьку аудиторію через соціальну журналістику таким чином, щоб її голоси важили більше, ніж будь-коли раніше».

Використовуючи наступні президентські вибори в США як основний приклад, Герон повідомила, що The New York Times продовжує   акцентувати увагу на аудиторії шляхом, наприклад, публікацій на сайті найкращих дописів читачів або повідомлень завсідників Google Plus та форумів  Facebook   для «справжньої  двосторонньої розмови між журналістами та читачами».

Ключовим для використання нових платформ є стратегічність,- стверджує Герон. «Потрібно акцентувати увагу на  унікальній силі платформи, популярних темах вашої спільноти та тому, як ваші агентства новин можуть виділити себе», - сказала вона.

Зокрема,  Герон заохочує свою команду  кореспондентів  використовувати Facebook Subscribe. Понад 50 журналістів The New York Times використовують новий інструмент Facebook, який дозволяє читачам слідкувати за публікаціями своїх улюблених репортерів.

Герон розповіла про останній допис, щоб показати -  Facebook Subscribe може працювати  як «координаційний центр». Коли репортер нещодавно писав на тему депресії та студентів, Герон попросила спільноту своїх читачів у Facebook поділитися враженнями.

«Майже  500  чоловік написали якісні коментарі, - сказала Герон, - а наш репортер планує зробити спеціальну бічну панель  лише для коментарів  Facebook».

«Соціальні медіа трансформують наші журналістські методи роботи, і я в захопленні від того, що цей рік принесе нам у цьому плані»,- сказала Герон.

Вона розповіла, що її  видання має на сьогодні  400 журналістів, у яких  є аккаунти у Twitter, при цьому 50 з них використовують також  функцію Facebook  Subscribe, яка дозволяє користувачам  Facebook  отримувати  повідомлення  без необхідності  «товаришувати» (friend) з ними.

Герон сказала, що  переконати журналістів у тому, що використання власних аккаунтів Facebook є безпечним  для функції Subscribe  (Підписатися),  було складно,  адже особисте перетинається з професійним.

Ландшафт соціальних медіа  дуже змінився за минулий рік, як і  власне роль Герон в The New York Times – від проповідування  до виставлення вимог  колегам, які хочуть  працювати з соціальними медіа.

У той же час вона припустила, що  наступить  «втома від платформи», коли  все більше і більше функцій соціальних медіа стануть доступними. Як поєднувати  час  для цих нових  соціальних платформ з часом  для  сім’ї та друзів - нова дилема.
 

Завдяки своїй масивній  базі абонентів (subscriber), Facebook залишається ключовою платформою, яку  з задоволенням використовують  журналісти.

Google+ є новою платформою, сила якої, за словами Герон,  полягає у здатності сприяти «глибокій  дискусії»  разом з можливостями, наданими Google Hangouts (розглядається як інструмент для журналістів в цьому блозі).
 

Тоді як Twitter відводиться важлива  роль у взаємодії з читачами. Так, наприклад, через Twitter читачам  пропонується направляти запити в режимі реального часу щодо перевірки фактів, наданих у новинах чи політичних  виступах. Створено спеціальну групу, яка має відповідати на запити.
 

На час  проведення праймеріз вибрані  дописи читачів на цю тему тепер розміщуються на домашній сторінці The New York Times.

Відповідаючи на питання журналістів про те, як вони повинні розподіляти свій час між соціальними  та традиційними медіа, Герон сказала, що для журналістів, які є досвідченими користувачами Інтернет,  соціальні  мережі   просто стають  частиною їх робочого процесу, а в багатьох випадках вони  економлять  час, бо Twitter, наприклад, може бути вагомим і ефективним джерелом нових повідомлень.
 

Як це вписується у бізнес-модель компанії? Герон сказала, що  переходи  на сайт її видання з соціальних мереж є значним. The New York Times має модель онлайнової підписки, а весь контент, пов'язаний з соціальними медіа, є безкоштовним.
 

Загалом взаємодія з соціальними медіа для великих медійних організацій,  - це не лише розміщення контенту, а й отримання доступу до нових ідей та людей.

Проте успіх вимірюється не лише об’ємом трафіка, - сказала Герон. Мова йде про те «чи отримали ми від цієї взаємодії щось, що має  цінність для журналістів».

Джерела: BBC College of Journalism Blog , www.newsrewired.com

Переклад: Валерій Степаненко

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaShift
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду